بهینه کردن سازه های کنترل شوری رودخانه بهمنشیر
سال انتشار: 1377
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,001
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICOPMAS03_061
تاریخ نمایه سازی: 26 خرداد 1386
چکیده مقاله:
رودخانه بهمنشیر که به موازات اروند جریان دارد مهمترین منبع تامین آب شرب کشاورزی منطقه خرمشهر و آبادان می باشد جریان این رودخانه از بالا دست تحت تاثیر جریان کارون و از پائین دست تحت تاثیر جزر و مد خلیج فارس قرار دارند مدهای بلند همواره به عنوان خطری برای کشاروزی و محیط زیست مطرح می باشد همچنین وقوع سیلابهای زمستانه و بهاره و عبور آنها از طریق کانال حفار به اروند و بهمنشیر از مسائل و معضلات آن منطقه بهشمار می رود.
بر طبق مطالعات گذشته به منظور کنترل شوری در بهمنشیر احداث دو سد در بالا دست و پائین دست آن یعنی کیلومترهای (1 و 58 از محل سه شاخه) در نظر گرفته شده است. اندازه گیری های صحرائی در حالت جزر و دی و در شرایط فعلی در بازه های مختلف رودخانه انجام یافته که نتایج حاصله با پیش بینی های اولیه تا حدودی مغایرت دارد . در این مقاله ضمن بررسی واقعیتهای موجود و مسائل سیلاب منطقه و کنترل شوری نشان داده شده است که باید جدید نظر اساسی در خصوص سازه های کنترل شوری به منظور عبور سیلابها و کاهش هزینه های اجرائی سدها انجام شود.
نویسندگان
عظیم شیردلی
کارشناس عالی طرح لایروبی بهمنشیر - اهواز - سازمان جهاد سازندگی خوزستان
محمود شفاعی بجستان
کارشناس عالی طرح لایروبی بهمنشیر - اهواز - سازمان جهاد سازندگی خوزستان
محمدرضا شافعی نیا
کارشناس عالی طرح لایروبی بهمنشیر - اهواز - سازمان جهاد سازندگی خوزستان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :