مطالعه تاثیر شدت فراصوت در میزان استخراج آنتی اکسیدانهای عصاره گیاه شوید خراسان
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: سومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی
- کد COI اختصاصی: GHOCHANFOOD03_011
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 961
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان، گروه علوم و صنایع غذایی، قوچان
عضو هیات علمی گروه پژوهشی پزشکی مولکولی جهاد دانشگاهی واحد مشهد
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان گروه علوم و صنایع غذایی,قوچان ، ایران
چکیده
تاکنون فواید مواد آنتی اکسیدانی در پیشگیری از بیماری های قلبی و کاهش آسیب های مغز و چشم به اثبات رسیده است. علاوه بر این آنتی اکسیدان ها جلوی عمل رادیکال های آزاد را گرفته و آنها را خنثی می کنند. لذا تامین ذخایر آنتی اکسیدان، به منظور کاهش آثار تنش اکسایشی امری مهم تلقی می شود. گیاه شوید یک منبع گیاهی غنی از ترکیبات پلی فنولی است، بنابراین پژوهش حاضر برای اولین بار به منظور بررسی میزان خواص آنتی اکسیدانی گیاه شوید منطقه خراسان که توسط فن آوری فراصوت استخراج گردید انجام شد. بدین منظور عصارهمتانولی شوید خشک در ده غلظت (از 48/875 تا 9000 میکروگرم برمیلی لیتر) و در سه تکرار تهیه شد و فعالیت آنتی اکسیدانی هریک از رقتها با استفاده از دی پی پی اچ (DPPH) تعیین گردید. در این پژوهش تأثیر امواج پرقدرت فراصوت بادستگاهی با توان 750 وات استفاده شد و میزان استخراج آنتی اکسیدانها از گیاه شوید در منطقه خراسان مورد بررسی قرار گرفت.و از دمای 25 درجه سانتیگراد و زمان 5 دقیقه وشدت های صوت (30، 60 و 90 درصد) استفاده شد . نتایج نشان داد که درصد بازدارندگی عصاره گیاه شوید با افزایش غلظت، افزایش یافت و در اسید اسکوربیک نیز از غلظت 46/87 تا غلظت 375 میکروگرم بر میلی لیتر با افزایش غلظت، میزان بازدارندگی افزایش یافته است و از غلظت 375 تا 9000 میکروگرم بر میلی لیتر افزایش غلظت تفاوت معنی داری در میزان بازدارندگی نداشته است. در مهار رادیکال های آزاد و پایدار، غلظت مهاری 49 درصدی عصاره متانولی شوید در شدتهای مختلف 30، 60 و 90 درصد بترتیب برابر 2503/35، 2217/49 و 1961/08 میکروگرم برمیلی لیتر بدست آمد. نتایج به دست آمده نشان داد که در دمای 25 درجه سانتیگراد و زمان 5 دقیقه با افزایش شدت میزان استخراج آنتی اکسیدانها افزایش می یابد.کلیدواژه ها
فعالیت آنتی اکسیدانی، عصاره متانولی، شوید خراسان، اولتراسوندمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.