بررسی رابطه و تاثیرات متقابل جامعه، فرهنگ و معماری مبتنی بر رویکرد های روانشناسی محیطی
محل انتشار: همایش ملی شهرسازی فرهنگ گرا
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,786
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CUPNC01_082
تاریخ نمایه سازی: 15 بهمن 1393
چکیده مقاله:
مقاله حاضر بر آن است تا به رابطه مثلث گونه سه مقوله جامعه، فرهنگ و معماری بپردازد. قبل از بررسی این رابطه مطالعه و انتخاب رویکرد مناسب که «عدم» یا «وجود» و در صورت وجود «نوع و میزا ن» این رابطه را مشخص نماید، لازم مینمود. بدینسان گام نخست پژوهش مطالعه روانشناسی محیطی و رویکردهای مختلف آن بود تا چهارچوبی مشخص برای گامهای بعدی بدست دهد. چهار رویکرد در روانشناسی محیطی ارائه شده اند که هر یک به نوعی مبین این رابطه اند. سپس به رابطه جامعه، و فرهنگ و معماری پرداخته شده است. در این مسیر نخست واکاوی دو مقوله «جامعه» و «فرهنگ» بطور مستقل صورت گرفت . بعد از آن از برآیند این بررسی تعریفی «جامعه شناسانه» از فرهنگ بدست آمد. شناخت انواع «گروه های» صاحب فرهنگ مشترک ، «نسبت» آنها با یکدیگر و «ریشه های فرهنگ» بخش دیگری از این مرحله بود . بعد از مشخص شدن چهارچوب از سویی و شناخت فرهنگ و معماری از دیگر سو رابطه انها در بستر هر رویکرد بررسی شد. در قدم بعدی «تاثیر» فرهنگ بر معماری و معماری بر فرهنگ با ارائه مصادی ق و البته در چهارچوب رویکردهای حاصله، ذکر شد. در پایان «نتایج» که مبین میزان سودمندی شناخت این رابطه اند، آورده شده است . تحقیق حاضر بیشتر مبتنی بر مطالعات کتابخانه ای است. موضوع مقاله فرا رفتن از حوزه کتب معماری و استمداد از علوم انسانی بویژه کتب روانشناسی، جامعه شناسی و پدیدار شناسی را نا گزیر می ساخت. کتب فرهنگ لغت برای واکاوی واژگان مرتبط استفاده شده اند، ضمن اینکه مصادیقی از حوزه ادبیات در ادای حق مطلب و افزودن بر غنای ادبی نوشتار به مدد جسته شده اند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد علی سیستانی هنزافی
کارشناس ارشد معماری، عضو هیات علمی، مرتبه علمی: مربی آموزشکده فنی و حرفه ای سما، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، کرمان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :