مطالعه همبستگی عملکرد و اجزای عملکرد ذرت هیبرید سینگل کراس 704 تحت اثر پرایمینگ و زمان آبیاری در شمال خوزستان

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 481

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BSCONF01_109

تاریخ نمایه سازی: 15 بهمن 1393

چکیده مقاله:

به منظور مطالعه همبستگی عملکرد و اجزای عملکرد ذرت هیبرید سینگل کراس 704 در خوزستان تحت اثر پرایمینگ و زمان آبیاری در سال 1391 آزمایشی در مزرعه تحققاتی واحد تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال خوزستان در شهرستان دزفول انجام شد این آزمایش به صورت طرح اسپلیت پلات در قالب بلوک های کامل تصادفی در 4 تکرار با 2 تیمار شامل تیمار پرایمینگ در چهار سطح (شاهد بدون پرایم، پیش تیمار بذور با جیبرلین اسید به مدت 8 ساعت، پیش تیمار بذور با نیترات پتاسیم یک درصد به مدت 12 ساعت و پیش تیمار بذور با آب مقطر به مدت 16 ساعت) و تیمار زمان آبیاری در 4 سطح شامل (آبیاری همزمان با کاشت 22 تیرماه (شاهد) ، ابیاری 1 مردادماه، آبیاری 10 مرداداه و آبیاری 20 مردادماه) انجام شد. تجزیه آنالیز نشان داد تیمار زمان آبیاری بر روی صفات مورد بررسی از جمله هزار دانه و عملکرد دانه در سطح احتمال خطای 1% و برای صفات ردیف در بلال و عملکرد بیولوژیک در سطح احتمال خطای 5% دارای اختلاف معنی دار بود برای صفات تعداد بلال در بوته، دانه در ردیف، طول بلال، قطر بلال و شاخص برداشت در هیچ سطحی معنی دار نبود. همچنین تیمار پرایمینگ و اثر متقابل زمان آبیاری در سطوح مختلف پرایمینگ برای هیچ صفتی معنی دار نشد. نتایج حاصل از تجزیه همبستگی عملکرد و اجزای عملکرد نشان داد که از میان صفات مورد ارزیابی عملکرد بیولوژیک با مقدار (0/935) بیشترین همبستگی مثبت و معنی دار و صفت تعداد بلال در بوته با مقدار (0/237-) بیشترین همبستگی منفی را با عملکرد دانه نشان داد.

نویسندگان

حسن نوری نژاد

کارشناس ارشد واحد تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال خوزستان

نرگس قنادنیا

دانش اموخته کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • چوکان، ر، 1391. ذرت و ویژگی های آن، سازمان تحقیقات، ...
  • کافی، .وم.گلدانی. 1380.تاثیرپتانسیل آب وماده ایجادکننده آن بر جوانه زنی ...
  • محمدی، ج.، 1387، بررسی اثر زمان آبیاری تکمیلی بر عملکرد، ...
  • نمایش کامل مراجع