اثر غلظت های سدیم نیترو پروساید در محلول نگهدارنده بر عمر گلجایی دو رقم نرگس ایرانی
محل انتشار: اولین کنگره ملی گل و گیاهان زینتی ایران
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,114
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ISOP01_241
تاریخ نمایه سازی: 15 بهمن 1393
چکیده مقاله:
گل شاخه بریده نرگس عمر به نسبت کوتاهی داشته و جزء گل های کوتاه عمر طبقه بندی می شود. این پژوهش برای بررسی اثر تیمار سدیم نیتروپروساید بر افزایش عمر گلجایی گل های شاخه بریده گل نرگس کم پر و نرگس پرپر به صورت طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار با استفاده از سدیم نیتروپروساید (SNP) سه غلظت (0/1، 0/5 و 1 میکرومولار) انجام شد. نتایج نشان داد که عمر گلجایی در هر دو گونه نرگس، به طور معنی داری تحت تأثیر سدیم نیتروپروساید قرار گرفت، به گونه ای که عمر گلجایی در نرگس پرپر 2 روز و در نرگس کم پر 1 تا 2 روز نسبت به شاهد خود افزایش نشان داد. هر سه غلظت سدیم نیتروپروساید در هر دو گونه نرگس کم پر و پرپر فعالیت آنزیم آنتی اکسیدان کاتالاز را افزایش داد، اگرچه در نرگس کم پر غلظت 0/5 میکرومولار و در نرگس پرپر غلظت 0/1 میکرومولار موثرترین بودند. نتایج نشان داد سدیم نیتروپروساید در نرگس کم پر در تمام غلظت ها فعالیت آنزیم PPO را کاهش داد، اما در نرگس پرپر تنها غلظت 0/1 میکرومولار منجر به کاهش فعالیت این آنزیم شد. سدیم نیتروپروساید به عنوان یک ترکیب آنتی اکسیدان با سم زدایی رادیکال های آزاد اکسیژن، پیری را به تا خیر می اندازد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سجاد علی پور
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان
همایون فرهمند
استادیار گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان
فاطمه نصیبی
استادیار گروه زیست شناسی دانشکده علوم دانشگاه شهید باهنر کرمان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :