اثر محلولپاشی برگی سالیسیلیک اسید و سولفات پتاسیم بر میزان کلروفیل و برخی ویژگیهای مورفوفیزیولوژیکی شمعدانی عطری (Pelargonium graveolens)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 980

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ISOP01_161

تاریخ نمایه سازی: 15 بهمن 1393

چکیده مقاله:

شمعدانی عطری یک گیاه گلدانی برگسارهای است که استفاده گسترده ای در منازل دارد. به منظور بهبود ویژگیهای کمی و کیفی این گیاه زینتی آپارتمانی اثر سالیسیلیک اسید و سولفات پتاسیم بررسی شد. آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار در گلخانه بخش علوم باغبانی دانشگاه شیراز اجرا شد. محلولپاشی برگی سالیسیلیک اسید و سولفاتپتاسیم در 4 غلظت به ترتیب 0، 100، 200 و 300 میلیگرم بر لیتر، و 0، 0/5، 1، 1/5 % انجام شد. ویژگیهای مورد اندازه گیری شامل مقدار کلروفیل برگها، سطح برگ، وزن تر شاخساره و وزن تر ریشه بود. نتایج نشان داد که بهترین غلظت اثرگذار بر مقدار کلروفیل، تیمار 200 میلیگرم بر لیتر سالیسیلیک اسید با سولفات پتاسیم 1 % بود. همچنین تیمار 200 میلیگرم بر لیتر سالیسیلیک اسید با سولفات پتاسیم 1 % بیشترین افزایش سطح برگ را ایجاد کرد. بهترین تیمار در افزایش وزن تر شاخساره تیمار 200 میلی گرم بر لیتر سالیسیلیکاسید با سولفات پتاسیم 1 % بود که تفاوت معنیداری نسبت به سایر تیمارها نشان داد. همچنین تیمار 100 میلیگرم بر لیتر سالیسیلیک اسید همراه با سولفات پتاسیم 1 % بیشترین وزن تر ریشه را تولیدکرد. با توجه به نتایج بدست آمده میتوان استفاده از این دو ماده در منازل برای افزایش کلروفیل، سطح برگ و شاخساره به عنوان مهمترین شاخصهای زینتی شمعدانی عطری توصیه کرد.

نویسندگان

راضیه خورشیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی، دانشگاه شیراز، شیراز

ابوالفضل جوکار

استادیار بخش علوم باغبانی، دانشگاه شیراز، شیراز

سعید عشقی

دانشیار بخش علوم باغبانی، دانشگاه شیراز، شیراز

اکبر کرمی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی، دانشگاه شیراز، شیراز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Abdel, F., and Gharib, F. _ (2006). Effect of Salicylic ...
  • Cakmak, I., (2005). The role of potassium in alleviating detrimental ...
  • Default, R. J. J., Rushing, R., Hassell, B. M., Shepard, ...
  • EL-Leithy, A.S., EL-Hanafy, A.H., Omer, E.A. and EL-Sayed, A.A.A. 2013., ...
  • Eiasu, B. K., Steyn, J. M., and Soundy, P., (2009). ...
  • Peter, K. V., (2004). Handbook of herbs and spices. Woodhead ...
  • Trivino, M.G., and Johnson, C.B. 2000., Season has a majr ...
  • Master of Science student, Assistant Professor, Associate Professor and Assistant ...
  • نمایش کامل مراجع