گلخانه اپتیما (سقف باز): گلخانه ای کارآمد برای اکثر نواحی اقلیمی کشور

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 890

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ISOP01_154

تاریخ نمایه سازی: 15 بهمن 1393

چکیده مقاله:

گلخانه اپتیما گلخانه ای است با فرم سقف بال کوسه ای (نیمه دو طرفه) با پوشش پلاستیک و سقف باز شوی کامل بطوریکه نزدیک به صد در صد پلاستیک سقف جمع می شود و تهویه طبیعی گلخانه به حداکثر می رسد. این گلخانه برای شرایط اقلیمی کشور مطالعه و طراحی شده است. بعلت شکل خاص سقف آن، کارآیی این گلخانه در جهت شرقی و غربی در مناطق سرد بعلت زوایه برخورد تشعشع آفتاب در زمستان بیشتر از گلخانه های معمولی است و نتایج محاسبات نشان می دهد که دریافت نور در زمستان در مقایسه با گلخانه های معمولی حدود 25 درصد بیشتر است. در یک مطالعه موردی برای گلخانه یک هکتاری خیار در شهر جلفا مقایسه ای بین گلخانه های معمولی با حدود 15 درصد سطح تهویه با یک گلخانه سقف باز ( 100 درصد تهویه ) بعمل آمد. نتایج محاسبات نشان داد در صورتیکه آستانه دمایی برای سیستم خنک کننده 35 درجه سانتیگراد لحاظ شود، در گلخانه های سقف باز تنها دو ماه تابستان لازم است سیستم خنک کننده تبخیری کار کند، در صورتیکه در گلخانه های معمولی لازم است برای کاهش دما به زیر 35 درجه سلسیوس سیستم خنک کننده حدود 6 ماه سال کار کند. محاسبات نشان داد در این شرایط میزان مصرف آب سیستم خنک کننده تبخیری در گلخانه های معمولی در طول این مدت 26 هزار متر مکعب است. همچنین میزان مصرف برق توسط فن های سیستم حدود 125 مگاوات ساعت برآورد گردید. این نتایج بیانگر آن است کهاستفاده از گلخانه های سقف باز (اپتیما) بخصوص از لحاظ صرفه جویی در مصرف آب و برق بسیار اقتصادی و کارآمد تر هستند.

کلیدواژه ها:

تهویه ، گلخانه اپتیما ، مصرف آب و انرژی

نویسندگان

منصور مطلوبی

استادیار گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • رحمتی، م. پاشایی، پ، پاشایی، ف، رضایی اصل، ع، محمد ...
  • Boulard, T., Haxaire, R., Lamrani, M. H., Roy, J. C., ...
  • Fatnassi, H., Boulard, T., Lagier, J. (2004). Simple Indirect Estimation ...
  • Ganguly, A. and Ghosh, S. (2009). Model development and experimental ...
  • Impron, I., Hemming, S. and Bota, G.P.A. (2008). Effects of ...
  • Kittas, C., Katsoulas, N. and Baille, A. (2001). Influence of ...
  • Sase, S., Reiss, E.. Both, A.J. and Roberts, W. J. ...
  • Zabeltiz, C. (2011). Integrated Greenhouse Systems for Mild Climates. Springer, ...
  • نمایش کامل مراجع