ریشه زایی قلمه های جوان Cedrus deodara (Lamb.) G. Don با تحریک ایندول استیک اسید و پاکلوبوترازول و در نظرگیری عوامل زمان و مکان قلمه گیری
محل انتشار: اولین کنگره ملی گل و گیاهان زینتی ایران
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 749
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ISOP01_092
تاریخ نمایه سازی: 15 بهمن 1393
چکیده مقاله:
افزایش رویشی گیاهان سوزنی برگ می تواند از لحاظ اقتصادی (فضای سبز، چوب، جنگل کاری و ...) مورد توجه باشد. افزایش بذری این گیاهان بسیار مرسوم ولی دارای مشکلات زیادی است. گزارش های ریشه زایی قلمه های سوزنی برگان بسیار محدود است. تا کنون نتوانسته اند گونه های جنس سدروس را به طور تجاری افزایش دهند؛ از این جهت پژوهش برای رفع موانع ریشه زایی در بافت های بالغ در این گیاهان با ارزش؛ بسیار مورد توجه است. در این پژوهش ریشه زایی قلمه های گیاه سدروس دئودارا با به کارگیری تیمارهای شیمیایی هورمونی و ضد جیبرلینی در شرایط دو فصل پاییز و زمستان و مکان های مختلف قلمه گیری (بالا یا پایین گیاه) و در بستر دارای سیستم مه افشان و پاگرما مورد بررسی قرار گرفت. از بین عوامل مختلف، تیمار PBZ 0/01 gr/l + تیمار سریع در محلول IBA و IAA 3000 ppm دارای بیشترین کیفیت در شرایط قلمه گیری ناحیه پایین گیاه و در فصل پاییز با 83/33 درصد ریشه زایی، بهترین قلمه های ریشه دار شده را تولید کردند. همچنین در برش عرضی از ناحیه خروج ریشه، روند ریشه زایی مورد بررسی قرار گرفت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد امین قنبری جهرمی
دانشجوی دوره کارشناسی ارشد بخش علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز،
حسن صالحی
دانشیار بخش علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز،
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :