حفاظت از رشته قناتها در برابر سیلاب مطالعه موردی : رودخانه مود واقع در استان خراسان جنوبی (شهر بیرجند)
محل انتشار: کنفرانس بین المللی قنات
سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,726
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICQ01_057
تاریخ نمایه سازی: 22 خرداد 1386
چکیده مقاله:
پروژه ابخوانداری (پخش سیلاب) شهر بیرجند از سال 1375 درمنطقه ای به مساحت 5000 هکتار، به منظور مهار جریانهای سیلابی چهار رودخانه تعریف شده است. به منظور انتقال جریان به اراضی پخش سیلاب یک سری سازه های هیدرولیکی درمجاورت رودخانه مود، در حال احداث می باشد که باعث انحراف جریان سیلابی به شبکه پخش سیلاب خواهد شد. در منطقه انحراف سیلاب، یک رشته قنات در منطقه سیل گیر واقع شده است که با احداث سرریز انحرافی، در اولین سیلاب تعدادی ازمیل چاههای قنات مذکور در مواجهه با سیلاب، تخریب شده و مقادیر زیادی گل ولای به در اولین سیلاب تعدادی از میل چاههای قنات مذکور در مواجه با سیلاب، تخریب شده و مقادیر زیادی گل و لای به داخل قنات وارد شده و منجر به مسدود شدن قنات و یا افت شدید جریان قنات خواهد شد.
به منظور محافظت میل چاههائی که در معرض سیل گیری واقع می شوند راهکارهائی اندیشیده شده که از میان آنها افزایش ارتفاع میله چاه بر روی سطح زمین، تقویت میل چاهها و کوره قنات با کول گذاری را می توان ام برد. طراحی سازه های هیدرولیکی مورد نیاز جهت بهره برداری از سیلاب و راهکاری محافظت مبل چاهها در مواجهه با سیلاب بر اساس اطلاعات هیدرولوژیکی ، طغیان رودخانه، روندیابی سیل، میزان نفوذ و تبخیر انجام میشود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمود فغفورمغربی
استادیار دانشکده مهندسی فردوسی مشهد
علی اصغر حیدربیگی
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :