بررسی اثر زمان و اکسین بر ریشه زایی قلمه های درختچه ختمی چینی (Hibiscus rosa-sinensis L.)
محل انتشار: اولین کنگره ملی گل و گیاهان زینتی ایران
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 784
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ISOP01_054
تاریخ نمایه سازی: 15 بهمن 1393
چکیده مقاله:
ختمی چینی یکی از درختچه های همیشه سبز از خانواده پنیرک میباشد که در نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری دنیا رشد می کند. به منظور بررسی نوع قلمه و اثر هورمون ایندول استیک اسید با غلظت 100 میلیگرم در لیتر در رشد درختچه زینتی Hibiscus rosa-sinensis در دو زمان متفاوت (آذر و بهمن سال 1392 ) پژوهشی در مزرعه آزمایشی علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز انجام شد. پس از انتخاب گیاه مادری مناسب، قلمه خشبی، نیمهخشبی و علفی به طول 20cm از آن تهیه شد. انتهای تعدادی از قلمه ها به IAA آغشته شدند و بعد تمامی قلمه ها در شاسی با بستر کشت ماسه کاشته شدند. بررسی آماری این پژوهش بر اساس فاکتوریل 2 عامله در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در 3 تکرار انجام شد و دادههای حاصل مورد تجزیه مرکب قرارگرفتند نتایج نشان داد که صفات اندازه گیری شده برای قلمه نیمه خشبی از نظر آماری نسبت به خشبی و همچنین قلمه خشبی نسبت به علفی معنادار بود و قلمه های تحت تیمار IAA نسبت به قلمه های بدون IAA اختلاف معنادار نشان دادند. در تمامی صفات اندازه گیری شده بجز وزن تر و خشک ریشه از نظر زمان قلمه زنی در بهمن ماه وضعیت مناسبتری نسبت به آذر ماه مشاهده شد
نویسندگان
لیلا صالحی
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی دانشگاه شهید چمران اهواز
مهرانگیز چهرازی
استادیار گروه علوم باغبانی دانشگاه شهید چمران اهواز،
سید موسی موسوی
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی دانشگاه شهید چمران اهواز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :