تاثیرافشا شاخصهای کلیدی عملکرد مالی و مکانیزمهای حاکمیت شرکتی بر هزینه بدهی در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم انسانی و مطالعات رفتاری
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 550
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICHCONF01_367
تاریخ نمایه سازی: 7 بهمن 1393
چکیده مقاله:
هدف این پژوهش، بررسی اثرات افشا شاخصهای کلیدی عملکرد مالی و مکانیزم های حاکمیت شرکتی بر هزینه بدهی در شرکت ها است. این پژوهش از نوع مطالعه کتابخانه ای و تحلیلی- علی بوده و مبتنی بر تحلیل داده های تابلویی پانل دیتا است. در این پژوهش اطلاعات مالی 89 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در طی دوره زمانی 6891 تا 6886 بررسی شده است 899 شرکت. برای تجزیه و تحلیل نتایج به دست آمده یپژوهش از نرم افزارهای 02 Spss 7 ، Eviews و استفاده شده است. نتایج تحقیق در ارتباط با رد فرضیه اول پژوهش نشان داد که هیچ رابطه خطی بین متغیر افشا شاخصهای کلیدی عملکرد مالی و مکانیزمهای حاکمیت شرکتی وجود ندارد. در ادامه با توجه به تجزیه و تحلیل های صورت گرفته در ارتباط با تایید فرضیه دوم پژوهش به این نتیجه رسیدیم که مدل معنادار بوده و یک رابطه خطی معناداری بین متغیرهای هزینه بدهی و مکانیزمهای حاکمیت شرکتی و افشا شاخصهای کلیدی عملکرد مالی وجود دارد. به عبارت دیگر با افزایش متغیرهای سود آوری و اندازه هیات مدیره، هزینه بدهی کاهش مییابد و بالعکس. و همچنین برای متغیر اندازه شرکت ضریب مدل مثبت مدل نشان میدهد که با بزرگ شدن اندازه شرکت هزینه بدهی شرکتنیز افزایش مییابد و با کوچک شدن اندازه شرکت، هزینه بدهی نیز کاهش مییابد. با توجه به تجزیه و تحلیل های صورت گرفته نتیجه گرفتیم که بین افشا شاخصهای کلیدی عملکرد مالی، استقلال هیات مدیره و هزینه بدهی هیچ رابطه معناداری وجود ندارد. )به ترتیب فرضیه فرعی شماره یک و دو هم چنین مدل اول نیز نشان میدهد که بین استقلال هیات مدیره و افشا شاخصهای کلیدی عملکرد مالی هیچ رابطه معناداری وجود ندارد فرضیه فرعی شماره سه.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سعید شیخی
کارشناسی ارشد حسابداری،گروه حسابداری،دانشکده علوم انسانی،دانشگاهاه علوم و تحقیقات اردبیل،اردبیل.
عظیم اصلانی
دکتری حسابداری،گروه حسابداری،دانشکده مدیریت و اقتصاد،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران.تهران.)
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :