اقلیم و گستره جغرافیایی قنات (مطالعه موردی شهرستان سبزوار)
محل انتشار: کنفرانس بین المللی قنات
سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,125
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICQ01_019
تاریخ نمایه سازی: 22 خرداد 1386
چکیده مقاله:
قنات یا کاریز یکی از شاهکارهای بشری است که بر اساس مدارک علمی موجود، قدمت آن تا 800 سال قبل از میلاد مسیح در ایران گزارش شده است. قنات تقریبا در تمام پهنه ایران گسترش یافته است لکن تراکم آن در اقلیم های مختلف کشور متفاوت است. آگاهی دقیق از اقلیم به ما کمک خواهد کرد تا برنامه ریزی دقیقتری در بهره برداری از نزولات داشته باشیم که بهره برداری اقتصادی تر قنات، نتیجه نهایی این آگاهی خواهد بود.
در این پژوهش با هدف بررسی علمی و تلحیل منطقی نقش اقلیم درگسترش قنات، 112 رشته ازمجموعه قنوات شهرستان سبزوار انتخاب و مورد بررسی میدانی قرار گرفته اند. برای سازماندهی بهینه اطلاعات و تجزیه و تحلیل اطلاعات مکانی هر قنات با اطلاعات توصیفی مرتبط با اقلیم، این تحقیق در یک سیستم اطلاعات جغرافیایی به انجام رسید، که نقش پراکنش قنات متاثر از اقلیم، یکی از نتایج این بررسی به شمار می آید. این بررسی نشان داد که اقلیم خشک بیابانی فرا سرد بیش از نیمی از قنوات را در خود جای داده است.
نویسندگان
ابوالقاسم دادرسی سبزوار
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان
عباس علی آبادی
کارشناس پژوهشی ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :