بررسی کارآمدی آموزش مهارت های تصمیم گیری و عزت نفس برخود کارآمدی شغلی ، بی تصمیمی شغلی،ویژگی های شخصیتی، عزت نفس و سازگاری اجتماعی دانشجویان
محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم انسانی و مطالعات رفتاری
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,611
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICHCONF01_097
تاریخ نمایه سازی: 7 بهمن 1393
چکیده مقاله:
این پژوهش از نوع پژوهش های نیمه تجربی (طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل نابرابر) می باشد که با هدف بررسی اثربخشی آموزش مهارت های تصمیم گیری و عزت نفس بر خودکارآمدی شغلی، بی تصمیمی شغلی و ویژگی های شخصیتی، عزت نفس و سازگاری اجتماعی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور در سال تحصیلی 90-1389 انجام شده است. در این پژوهش، ابتدا بسته های آموزشی تهیه شده و پس از آن از بین دانشجویان رشته های علوم انسانی این واحد (حسابداری، مدیریت صنعتی و بازرگانی، مدیریت جهانگردی، مدیریت بیمه) تعداد 100 نفر به صورت تصادفی سیستماتیک انتخاب شدند. سپس، به صورت تصادفی ساده در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. در این مرحله، آزمون های مورد نظر (خودکارآمدی تیلور و بتز، بی تصمیمی شغلی اوسیپور و همکاران، ویژگی های شخصیتی بل، عزت نفسروزنبرگ و سازگاری اجتماعی آیزنک) برای هر دو گروه اجرا شد. بعد از اجرای پیش آزمون، جلسات آموزش مهارت های تصمیم گیری شغلی و عزت نفس (15 جلسه 2 ساعته و هفته ای یک جلسه) برای گروه آزمایش برگزار گردید، اما گروه کنترل صرفاً آموزش های کلاسی را دریافت کردند. در پایان دوره آموزش، هر دو گروه با آزمون های مورد نظر مجدداً مورد ارزیابی (پس آزمون) قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های آمار استنباطی (آزمون t در گروه های مستقل، آزمون برابری واریانس لوین) استفاده شد. تحلیل های فوق به کمک نرم افزار SPSS انجام شد. نتایج بیانگر اثربخشی معنادار آموزش مهارت های تصمیم گیری شغلی و عزت نفس بر افزایش سطح خود کارآمدی تصمیم گیری شغلی و عزت نفس و کاهش بی تصمیمی شغلی، افزایش سطح عزت نفس وسازگاری اجتماعی دانشجویان (05/0P<)بود. این آموزش ها سبب تغییر ویژگی های شخصیتی (خرده مقیاس ثبات- بی ثباتی هیجانی) شده بود(05/0P<)، اما در خرده مقیاس درونگرایی – برونگرایی تغییری ایجاد نشده بود(05/0P>).
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسن توزنده جانی
استادیار روان شناسی، گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور،ایران..
الهام قاجاری
کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی،گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور، ایران
الهه بهشتیان
کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :