ارزیابی توان اکولوژیکی به منظور استقرار کاربری گردشگری با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (مطالعه موردی: شهرستان بومهن)
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,278
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ASSESSMENT01_017
تاریخ نمایه سازی: 7 بهمن 1393
چکیده مقاله:
ناپایداری توسعه جوامع بشری به همراه بروز و تشدید پیامدهای زیان بار آن، مسائل محیط زیستی را به یکی از پیچیده ترین چالش های پیش روی انسان بدل کرده است. مشکلات ناشی از رشد و توسعه بی رویه و تغییر شکل بخش وسیعی از مرغوب ترین اراضی موجب برهم خوردن تعادل اکوژیک در سرزمین گشته ا ست. از راه حل های قابل تأمل در حل چنین معضلاتی نیل به توسعه پایدار می باشد. دستیابی به توسعه پایدار مستلزم برقراری توازن و تساوی بین عدالت و رفاه اجماعی، بازدهی اقتصادی و محیط ی است. به منظور ت جلی اهداف این امر باید فرآیند تصمیم گیری و برنامه ریزی برای بهره برداری و استفاده از سرزمین با توجه به پتانسیل های اکولوژیک آن صورت گیرد. شالوده و اساس این برنامه ریزی ارزیابی توان محیط زیست است. ارزیابی توان اکولوژیک به معنای عینیت بخشیدن به قابلیت بالقوه سرزمین است. در این تحقیق به ارزیابی توان محیط زیست است. ارزیابی توان اکولوژیک به معنای عینیت بخشیدن به قابلیت بالقوه سرزمین است. در این تحقیق به ار زیابی توان سرزمین در راستای توسعه گردشگری در شهر بومهن با مدل اکولوژیک ارزیابی توان مخدوم، پرداخته و تلاش شده است تا با شناسایی و ارزیابی توان محیطی مناطق مستعد توسعه گردشگر تعیین شوند. نتایج حاکی از آن است که بیشتر منطقه مورد مطالعه برای این کاربری نامناسب می باشند و تنها برخی مناطق استعداد تفرج را داشته و میتوان روی برنامه ریزی تفرج در آنها تمرکز نمود. همچنین مطالعه کاربری های موجود در منطقه نشان می دهد که برخی مناطق مناسب امر گردشگری هم اکنون کاربری مسکونی داشته و می توان در آینده جهت بهره گیری از پتانسیل طبیعی آنها این مناطق را به عنوان محل گردشگری برای برخی گردشگران پیشنهاد داد تا با بهره گیری از توان منطقه بتوان هم توسعه ای پایدار و محلی برای جذب گردشگران ایجاد کرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سپیده کریمی
دانشجوی کارشناس ارشد برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست، دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران
مهدیس سادات
دانشجوی کارشناس ارشد برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست، دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران
محمود ذوقی
دانشجوی کارشناس ارشد برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست، دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران
محمدجواد امیری
استادیار، دکتری برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست، هیئت علمی دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :