بررسی تأثیر شکل، اندازه، ارتفاع و حالت های مختلف نصب (عمودی و افقی) تله های کارتی زرد چسبناک در کنترل جمعیت سفید بالک مزرعه خیار (Bemisia tabaci)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 944

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HBHEAITH01_180

تاریخ نمایه سازی: 7 بهمن 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی تأثیر تله های کارتی زرد چسبناک در کنترل جمعیت سفید بالک مزرعه خیار، آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار طی سال زراعی 93، در شهرستان دره شهر انجام شد. فاکتورهای آزمایش فاکتور اول شا مل شکل کارت رنگی (در دو شکل دایروی، مستطیلی) می باشد. فاکتور دوم ارتفاع (در سطح گیاه و 10 سانتی متر بالای سطح گیاه)، فاکتور سوم حالت نصب (در دو سطح عمودی و افقی) و فاکتور چهارم اندازه کارت ها (در سه سطح افطار 10، 20 و 30 سانتی متر) بودند. به طور کلی با احتساب تمامی متغیرها، 24 تیمار مختلف داشتیم که در 3 تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که فاکتور شکل و اندازه بیشترین تأثیر را در به دام انداختن حشرات آفت هدف دارند. به طوری که بهترین شکل، د ایره و بهترین ا ندازه، ا ندازه کوچکتر کارت های رنگی چسبنده بود. که بهترین شکل تله های رنگی دایره ای می باشد که احتمالاً به دلیل تشابه شکل و اندازه آن با برگ های خیار است. از مهمترین نتایج این تحقیق، ا ین بود که اندازه تله های رنگی از نظر قطر تأثیر معناداری در به دام انداختن حشرات دارد. به این صورت که در ازای هر واحد سطح، تعداد بیشتری حشره آفت به تله های با قطر کوچکتر متصل شده بودند که نشان دهنده این است که به جای استفاده از تله های رنگی بزرگتر، می توان از تعدد بیشتری تله های رنگی در ابعاد کوچکتر برای بیشترین کارایی به دام انداختن حشرات آفت استفاده کرد.

نویسندگان

محمد شعبانی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته حشره شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار

سیدحیدر موسوی انزابی

استادیار گروه حشره شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار

ژینوس رستگار

استادیار گروه حشره شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :