بررسی اثر متقابل ژنوتیپ و محیط روی تولید شیر گاوهای هلشناین استان فارس
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 883
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CIGS13_1130
تاریخ نمایه سازی: 7 بهمن 1393
چکیده مقاله:
در این تحقیق رکوردهای تولید شیر گاوهای هلشتاین استان فارس جهت بررسی اثر متقابل ژنوتیپ و محیط مورد بررسی قرار گرفت. افزایش تجارت بین اللملی اسپرم و نیز افزایش ابزارهای دقیق و پیشرفته محاسباتی ضرورت محاسبه اثر متقابل ژنوتیپ و محیط را نشانمیدهد. طبقه بندی اقلیمی با روش آمبرژه به چهار اقلیم معتدل نیم خشک، گرم خشک، نیم گرم خشک و سرد خشک تقسیم بندی شد.رکوردهای شکم اول مربوط به سالهای ( 1380-1392 ) از بانک اطلاعاتی مرکز اصلاح نژاد دام کشور گرفته شد. که رکوردها شامل 15038 رأس گاو هلشتاین بود، که ویرایش دادهها توسط نرمافزارExcelانجام شد، و اثر گله، اثر اسپرم، سال، فصل زایش و سن زایش به عنوان یک متغیر کمکی با رویهProc GLMدر نرمافزارSASسطح معنی داری آماری مشخص شد(P<0/05 برای برآورد مولفههای (کو) واریانس و پارامترهای ژنتیکی از مدل دام با روش حداکثر درستنمایی محدود شده، به صورت تجزیه یک صفتی از نرم افزارWOMBAT استفاده شد. وراثتپذیری مقدار شیر نیم خشک معتدل0/02±0/3گرم خشک 0/02±0/2نیم خشک گرم 0/04±0/17وسردخشک 0/02±0/18 شد. نتایج نشان داد که حیوانات در اقلیم معتدل نیم خشک بهتربود و توانایی ژنتیکی خود را بهتراز سایر اقلیمها نشان دادند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عاطفه کاوسی
دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک و اصلاحنژاد دام دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
هدایت اله روشنفکر
اعضای هیات علمی گروه علوم دامی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
مرتضی مموئی
اعضای هیات علمی گروه علوم دامی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
جمال فیاضی
اعضای هیات علمی گروه علوم دامی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :