بررسی کالوس زایی بخشهای مختلف گیاه دارویی زوفاHyssopus officinalis
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 634
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CIGS13_0333
تاریخ نمایه سازی: 7 بهمن 1393
چکیده مقاله:
گیاه زوفاHyssopus officinalis) درختچه ای است که خواص داروئی زیادی دارد. از جمله خواص دارویی این گیاه می توان به درمان بیماری های ریوی، معده درد و درمان نفخ شکمی اشاره کرد. تولید کالوس روش سودمندی برای گیاهان دارویی از جهت حفظذخایر ژنتیکی و تکثیر این گیاهان، تولید بیشتر متابولیتهای ثانویه، تولید بیوماس و فراهم آوردن زمینهی تحقیق برای دیگر مقاصدبیوتکنولوژیکی می باشد. بدین منظور آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی، منشأ ریزنمونه (ریشه، ساقه و برگ)، غلظت های مختلف هورمونیH2=2,4D+KIN وH1=NAA+BAPو درصدهای مختلف سوکروز (% 30,40 و % 50 ) در شش تکرار اجرا گردید. بر اساس مشاهدات روزانه، بهترین تیمار برای کالوسزایی اندام ساقه در محیطMsبا سوکرز 40 % و با تیمار هورمونیH2 می باشد وکمترین کالوس دهی در اندام برگ در محیطMsبا سوکرز 30 % و تیمار هورمونیH1می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی اصغر بهروز
پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری
فروغ سنجریان
پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری
فدک موسوی
پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :