شناسایی دو ایزولهی بومی دریاچه ارومیه براساس ژنهای هستهای و اندامکی
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 739
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CIGS13_0291
تاریخ نمایه سازی: 7 بهمن 1393
چکیده مقاله:
جلبکها گروه بزرگی از موجودات هستند که از جنبههای اقتصادی و اکولوژیکی دارای اهمیت بوده و به عنوان پایه اصلی هرم انرژی اکوسیستمها بشمار میآیند. در تشخیصروابط فیلوژنتیکی جلبکهای سبز از مارکرهای مولکولی شامل ژنهای هستهای و اندامکی استفاده میگردد. در این پژوهش دو گونهی استخراج شده از دریاچه ارومیه(U3 و 4 U به دلیل شکل ظاهری متفاوت نسبت به ایزولههای دیگرو تولید بتاکاروتن بیشتر، استفاده شد. برای بررسی این ایزولهها ابتدا توالیهای مربوط به ژنهای هستهای18S rDNA و ITS) و ژنهایاندامکیrbcl و psaB ،16S rDNA مربوط به جنس دونالیلا از پایگاهNCBIجمع آوری و از نواحی احاطه کننده ژنهای حفاظت شده گونههای مختلف مشخص گردید وآغازگرهای مربوط به هر ژن با استفاده از نرم افزار طراحی شد. با توجه به نتایج حاصل از ژنهای هستهای، اندازه ناحیه ژنی 18S rDNAدر نمونه مورد مطالعهbp1750 به دست آمد که نشان دهنده این است که این ناحیه فاقد اینترون است همچنین برای ناحیه نیمه حفاظت شدهITSقطعهای به طول تقریبیbp750 بدست آمد که با توجه به نتایج قبلی دور از انتظار نبوددر بررسی ژنهای ناحیه کلروپلاستیpsaB و rbcl ،16S rDNAبترتیب باندهایی در اندازه تقریبی1200,1500,3300bp بدست آمد. قابل ذکر است که مراحل تکمیلی این تحقیق در حال انجام بوده و نتایج حاصل از توالی یابی این ژن گزارش خواهد شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ناهید حسین زاده قراجه
پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، منطقه شمالغرب و غرب کشور، تبریز، ایران
محمدامین حجازی
پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، منطقه شمالغرب و غرب کشور، تبریز، ایران
حسین محمدزاده جلالی
پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، منطقه شمالغرب و غرب کشور، تبریز، ایران
داود جعفری پور
پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، منطقه شمالغرب و غرب کشور، تبریز، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :