بررسی اندرکنش قطار سریعالسیر و پلهای دوسر ساده با تیر بتنی پیشساخته

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: پژوهشنامه حمل و نقل، دوره: 7، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_TRJ-7-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 684
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن محمدکریمی حسین آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده عمران، دانشگاه یزد، یزد، ایران

رضا مرشد

استادیار، دانشکده عمران، دانشگاه یزد، یزد، ایران

چکیده

واکنش دینامیکی پلهای راه آهن در هنگام عبور قطارهای سریع السیر 1 به پارامترهای متعددی وابسته است. از مهمترین عوامل تأثیرگذا ر م یت وان به مشخصات دینامیکی پل و قطار، نوع روسازی و سرعت حرکت قطار اشاره کرد. در این مقاله سه پل دهانه ساده با تیر بتنی پیش ساخته 2 به طولهای 10و15 و 20 متر که توسط سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور پیشنهاد شده یک پل پی شت نیده 3 با دهانه 30 متر بر اثر عبور قطار سریعالسیر در محدوده سرعتهای 100 تا 450 کیلومتر بر ساعت مورد بررسی قرارگرفت ها ند. برای ارزیابی پاسخ دینامیکی پلها دو نوع مدلسازی از پل و قطار انتخاب شده است: یکی با در نظرگرفتن اندرکنش پل و قطار 4 همراه با روسازی انعطافپذیر ( بالاست) و دیگری مدلسازی قطار به صورت بارهای متحر ک5 بدون در نظر گرفتن اثر روسازی است. سرعتهای تشدی د 6 و کاهندگ ی 7 و تأثیر تغییرات سختی خمشی در جابجا کرد نسرعتهای تشدید و اثر تعداد واگنهای عبوری نیز مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج به دست آمده نشان م ی دهد شتاب قائم ایجاد شده در وسط دهانه پلهای10و 15 و 20 متری به دلیل وزن واحد طول کوچکتر از پل دهانه 30 متری، بیشتر از پل دهانه 30 متری است. مدلسازی قطار به صورت بار در مقایسه با مدلسازی با در نظر گرفتن اندرکنش پل و قطار سرعتهای تشدید را قدری بیشتر برآورد میکند ولی مقادیر پی شب ینی شده واکنش های حداکثر در هنگام تشدید توسط این مد ل، در جهت محافظه کارانه بوده است. با گذشت زمان، تغییرات ایجاد شده در سختی و جرم پلها در جهتی است که تشدید در سرعتهای کمتری اتفاق بیفتد. تعداد واگنهای قطار صرفاً در سرعت تشدید اصلی بر پاسخ پل تأثیرگذار است

کلیدواژه ها

اندرکنش پل وقطار ، پدیده تشدید ، سرعت تشدید ، قطارسریع السیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.