سال انتشار: 1393
کد COI مقاله: DCEAEM01_545
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 1,328
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 14 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تاثیر حکومتهای اشکانی و ساسانی بر شیوه معماری پارتی
چکیده مقاله:
حکومتهای ایران باستان شامل مادها، هخامنشیان، سلوکیان، اشکانیان و ساسانیان میباشد که در مجموع سبکهای معماری ایرانی دراین دوره شامل: معماری پارسی، معماری پارتی است. این پژوهش به بررسی تاثیرات حکومت اشکانی و ساسانی بر شکلگیری و چگونگیمعماری پارتی اشکانی و پارتی ساسانی میپردازد. هدف پژوهش این است که با بررسی حکومتهای اشکانی و ساسانی؛ و ویژگیهای معماری و شهرسازی این دوران، ارتباط بین آن را شناسایی و تاثیر اندیشههای حکومتی آنان را بر سبک پارتی، در قالب مصادیق معماری هر دوره تبیین نماید. تحقیق از نوع نظری با روش توصیفی میباشد. نتایج بررسیهای نگارندگان نشان میدهد که مسائل مختلفی بر سبک معماری پارتی اشکانی اثر گذاشتند که عبارت اند از: وضع فرهنگی دوره سلوکیان وضعیت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی اشکانیان هماهنگی نداشتن کاربرد سنگ با اقلیم ایران تاثیر پذیری از دوره قبل و تاثیر گذاری بر دوره بعد. مجموعه این دلایل اشکانیان را بر آن داشت تا در طول دوره حکومت خود، معماری را خلق کنند که بی سابقه از دوره قبل )هخامنشیان و سلوکیان باشد. معماری ساسانیان درادامه سبک معماری پارتی بوده با این تفاوت که ساسانیان در پی بازنمایی اقتدار حکومت سیاسی پارسها بودند، به عنوان نمونه میتوان به،به کار گیری مولفههای خاص از معماری پارسی گچبری طاق نماهای داخلی کاخ سروستان( و ایجاد آثار نزدیکی آثار معماری پارسی نقش رستم اشاره کرد. تاثیر اصلی این سبک معماری از حکومت دینی ساسانی است از جمله در شهرسازی که بر مبنای طبقات اجتماعی ساختار شهر سامان پذیرفته است.
کلیدواژه ها:
شيوه معماري پارتي، شهرسازي پارتي، اشكانيان، ساسانيان، ايران باستان
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/326143/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:ریسمانی، امین و نصر، طاهره،1393،تاثیر حکومتهای اشکانی و ساسانی بر شیوه معماری پارتی،اولین کنفرانس سراسری توسعه محوری مهندسی عمران، معماری،برق و مکانیک ایران،گرگان،،،https://civilica.com/doc/326143
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1393، ریسمانی، امین؛ طاهره نصر)
برای بار دوم به بعد: (1393، ریسمانی؛ نصر)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بازتاب شهرسازی ساسانیان در متن های فارسی میانه
- بررسی عوامل مؤثر در گسترش شهرنشینی و شهرسازی در دوره ساسانی
- جغرافیای تاریخی شهرهای غربی ایران در دوره ساسانی
- بررسی سیرتحول بوم شناسانه تاریخی نظام شهرسازی و معماری (نمونه موردی: شهر تکاب)
- عوامل موثر بر شهرسازی دوره ساسانی با توجه به اطلاعات باستان شناسی
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نقش مهندسی ارزش در پروژه های زیربنایی به روش تحلیل سلسله مراتبی (مطالعه موردی: پروژه های راه آهن تهران - شمال)
- نشانگرهای زیستی و کاربردهای آنها
- مقاوم سازی تیر های بتنی با استفاده از الیاف کامپوزیتی FRP
- معرفی روش های محاسبات Carbon Capture در اکوسیستم های آب های شور
- مروری بر روش های اندازه گیری ترسیب کربن: اکوسیستم های آب های شور
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.