دانش فنی و بیوتکنیک تولید شربت پروبیوتیک جهت تغذیه زنبورعسل
محل انتشار: همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,672
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCPDA01_2726
تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393
چکیده مقاله:
تغذیه زنبورعسل یکی از بنیادی ترین مسائل مدیریتی است. با تغذیه دستی بوسیله شربت ساکاروز، عسل بهدست آمده غیر طبیعی میگردد و این دغدغه اصلی مصرف کنندگان عسل بوده و بازار مصرف عسل را آشفتهکرده است. این در حالی است که نقش تغذیه فراتر از این بوده و با اهداف افزایش جمعیت کلنی ها به منظوربهره برداری بهینه از فصل جریان شهد، تولید زنبور پاکتی و ملکه، گرده افشانی محصولات خاص، مقاوم سازیکلنی ها بر علیه بیماریها، جبران تلفات بعد از سمپاشی، نگهداری کلنی ها در شرایط خشکسالی و غیره انجاممی گیرد نه صرفاً تغذیه به منظور برداشت عسل که با زنبورداری مدرن منافات دارد. در این طرحمیکروارگانیسمهایی که احتمال می رود در ساخت عسل دخالت دارند از قسمتهای مختلف دستگاه گوارشزنبورعسل در سنین مختلف جداسازی شده و در تولید شربت بیواینورت یا پروبیوتیک استفاده گردید. بعد ازبیواینورت میکروبیولوژیکی شربت ساکاروز در بیوراکتور به محصول جدید در مدت 96 ساعت در دمای 30 درجه سانتیگراد نمونه لازم جهت آنالیز آزمایشگاهی برداشت شد و نتیجه این چنین بود: فروکتوز 36 %، گلوکز 34%، ساکارز 4%، کل اسیدهای آمینه آزاد 22 گرم در لیتر و pH=6. اولین بار هست که شربتی با ترکیب کاملاً مشابه عسل با بهره گیری از زیست فنآوری میکربی تولید می شود، این شربت علاوه بر مصرف در زنبورعسل، استفاده های مختلفی در صنایع غذایی و شکلات و همچنین در صنعت مرغداری در تغذیه بعد از هچ در جوجه ها می تواند کاربرد سودمندی داشته باشد.
نویسندگان
احمدرضا حسنی
عضو هیئت علمی پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی، تبریز- مدیر عامل شرکت دانش بنیان زیست فنآوران زنبورعسل
محسن علمی
کارشناس ارشد پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی، تبریز
بهنام میکائیل زاده
کارشناس فنی شرکت دانش بنیان زیست فنآوران زنبورعسل
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :