ارزیابی تاثیر کود اوره و کود نیتروکسین بر صفات مورفولوژیک و عملکرد لوبیا

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,440

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_2520

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله:

کودهای بیولوژیک از جمله نهاده های طبیعی هستند که می توانند به عنوان مکمل یا جایگزین کودهای شیمیایی درکشاورزی پایدار به کار برده شوند. بررسی حاضر بهمنظور بررسی تأثیر کودهای بیولوژیک (نیتروکسین) و شیمیایی (اوره)بر صفات مورفولوژیک و عملکرد لوبیا چشم بلبلی در منطقه دره شهر انجام شد. آزمایش بصورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار انجام شد. فاکتور اول کود نیتروژن از منبع اوره در 3 سطح شامل 0، 50 و 100کیلوگرم نیتروژن در هکتار و فاکتور دوم کود بیولوژیک نیتروکسین در 3 سطح شامل عدم کاربرد، تلقیح به میزان 1 لیتربه ازای 60 کیلوگرم بذر و محلولپاشی به میزان 3 لیتر به ازای یک هکتار بود. صفات مورد بررسی شامل فاصله زمانیکاشت تا جوانه زنی، فاصله زمانی کاشت تا گلدهی، فاصله زمانی کاشت تا تولید نیام، فاصله زمانی کاشت تا رسیدگی نیامو عملکرد دانه بودند. نتایج نشان داد که کود بیولوژیک، تأثیر معنیداری بر تمامی صفات مورد بررسی، به غیر از فاصلهزمانی کاشت تا جوانه زنی و فاصله زمانی کاشت تا تولید نیام داشت. نتایج نشان داد که کود شیمیایی، تأثیر معنی داری برتمامی صفات مورد بررسی، به غیر از فاصله زمانی کاشت تا جوانه زنی داشت. اثر متقابل تیمارهای آزمایش بر عملکرد دانهمعنیدار بود. بیشترین عملکرد دانه در تیمار تلقیح بذور با کود نیتروکسین + مصرف 50 کیلوگرم کود نیتروژن به مقدار8824 کیلوگرم در هکتار بدست آمد که نسبت به تیمار عدم تلقیح و عدم مصرف کود نیتروژن افزایش چشمگیری داشت.بطور کلی تلقیح بذر با نبتروکسین، موجب کاهش میان مصرف کود نیتروژن شد.

نویسندگان

بایک لطفی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول

فرید فتوحی

استادیار گروه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول

سیدعطاء الله سیادت

استاد گروه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول

مهدی صادقی

استادیار گروه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • باقری، ع، نظامی، ا.، گنجعلی، ع و پارسا، م. 1376. ...
  • پورنجف، م. 1385. بررسی تاثیر آبیاری تکمیلی و سطوح کود ...
  • Burelle, N., Kloepper, J.W., and M.S. Reddy. 2006. Plant gr ...
  • Mannion, A.M. 1998. Future trends in agriculture: The role of ...
  • Samman, S., Chow., J.W.Y. Foster., M.J., Ahmad., Z.I., Phuyal, J.L., ...
  • نمایش کامل مراجع