زیست سنجی آزمایشگاهی و محاسبه LC50 & LC90 روغن معدنی برای ماده بالغ سپردار قهوه ای مرکبات Chrysomphalus dictyospermi Morgan (Hemi: Diaspididae)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 968

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_2362

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله:

سپردار قهوه ای مرکبات یکی از آفات مهم مرکبات در باغ های استان مازندران می باشد. سابقه طولانی کاربرد سموم علیهسپردار قهوه ای، پدیده مقاومت آفات نسبت به آفت کشها و اثرات مخرب زیست محیطی نیاز به روشهای جایگزینی کهفاقد تاثیرات نا مطلوب یاد شده باشد را توجیه می کند. لذا میزان واکنش ماده بالغ سپردار قهوه ای مرکبات نسبت به روغن معدنی و محاسبه LC50 و LC90 با استفاده از روش زیست سنجی مورد بررسی قرار گرفت. در این بررسی پنج تیمار روغن معدنی (0/5، 0/75، 1، 5/2، 1/1 لیتر روغن معدنی در صد لیتر آب) انتخاب شد که روی شش نهال پرتقال (تامسون ناول، پایه نارنج) و از هر نهال ده برگ و روی هر برگ، پنج پوره آزمایش شد. تجزیه و تحلیل داده ها و محاسبات اولیه با استفاده از پروبیت و نرم افزار P/PROBAN صورت گرفت. نتایج آزمایشگاهی نشان داد که آفت یاد شده توسط روغن معدنی قابل کنترل می باشد. میزان LC50 و LC90 به ترتیب 0/489 و 1/309 در صد محاسبه شده است. با توجه به میزان LC90 و دامنه تأثیر آن (fiducial limit) مناسب ترین میزان روغن معدنی جهت کنترل ماده بالغ سپردارقهوه ای مرکبات بین 1/138 و 1/663 درصد بوده و χ²=0/877 نشان دهنده این است که ماده بالغ سپردار قهوه ای مرکبات نسبت به روغن معدنی هموژنهای حساس می باشند.

نویسندگان

یوکاوه غفاری لشکناری

دانشجوی کارشناسی ارشد حشره شناسی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

محمدرضا دماوندیان

دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بهداد، ابراهیم(1376)؛ آفات درختان میوه ایران، چاپ سوم، انتشارات یادبود.. ...
  • دماوندیان، محمدرضا(1385)؛ «زیست سنجی آزمایشگاهی روغن معدنی و محاسبه LC ...
  • طالبی، خلیل(1390) سم شناسی آفت کش ها، چاپ چهارم، انتشارات ...
  • Finney, D.J. 1971. Probit analysis. 3rd Edition. Cambridage University Press ...
  • Van Arc, H. 1983. Introduction to probit analysis with (LSTATS) ...
  • نمایش کامل مراجع