سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی توان دگرآسیبی کرچک (.Ricinus communis L) بر سه گونه علف هرز

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 761

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_2024

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله بررسی توان دگرآسیبی کرچک (.Ricinus communis L) بر سه گونه علف هرز

آللوپاتی یکی از انواع مداخله منفی است که اثر زیان بار آن از طریق آزاد سازی مواد شیمیایی گیاه دهنده آن مواد صورتمی گیرد. به منظور بررسی دگرآسیبی کرچک آزمایشهای در سال های 88-1387 در آزمایشگاه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان و گلخانه شهرداری رفسنجان اجرا گردید.این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با 3 تکرار انجام شد که در آن عامل اول در چهار سطح شامل 0، 0/3، 0/6 و 0/9 کیلو گرم در متر مربع پسمانهای خاک آمیخته بقایای هوایی کرچک و عامل دوم شامل سه گونه علف هرز تاج خروس، جو وحشی و توق بودند. هدف از این مطالعه تعیین وجود یا عدم وجود خصوصیات آللوپاتیک در کرچک از خانواده فرفیون برای کنترل سه گونهعلف هرز بود. به این منظور دو آزمایش زیست سنجی برای آزمون پتانسیل دگرآسیبی کرچک روی علف هرز های تاجخروس، جو وحشی و توق اجرا شد. آزمایش اول اثر عصاره بقایای اندام های هوایی کرچک در محیط آزمایشگاه برخصوصیات جوانه زنی و گیاهچهای علفهای هرز مذکور انجام شد. آزمایش گلخانهای، اثر بقایای پسمان دهای کرچک (درحالت خاک آمیخته) بر خصوصیات رشدی علفهای هرز مورد نظر بود. نتایج نشان داد که در شرایط آزمایشگاهی ، عصارهاندامهای هوایی کرچک، درصد جوانه زنی، طول ساقه چه، طول ریشه چه، وزن خشک ساقه چه و سرعت جوانه زنی علف هایهرز مورد نظر را تحت تاثیر قرار داد به طوری که درصد جوانه زنی بذر علفهای هرز تا حدود 70 درصد کاهش یافت، ولیبر وزن خشک ریشه چه و نسبت وزن خشک ریشه چه بر ساقه چه اثر معنی داری نداشت. اثر بقایای اندام های هوایی کرچکبه طور معنی داری باعث کاهش وزن خشک بوته ها، سطح برگ و ارتفاع علف های هرز شد. نتایج این مطالعات نشان داد کهکرچک دارای خصوصیات دگرآسیبی برای کنترل علف های هرز مورد بررسی می باشد.

کلیدواژه های بررسی توان دگرآسیبی کرچک (.Ricinus communis L) بر سه گونه علف هرز:

نویسندگان مقاله بررسی توان دگرآسیبی کرچک (.Ricinus communis L) بر سه گونه علف هرز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
Kato-Noguchi, H., S. Kosemura, S. Yamamura, J. Mizutani, and K. ...
Keilo, H., Y. Kosumi, S. Hideyuki and H. Koji. 2004. ...
Putnam, A.R. 1988. _ Allelo chemicals from plants as herbicides" ...
Rodrigues, O. G., E. Z. Mejia, V.A.Gonzalez, and E.C. Soriano. ...
_ Stephenson, G.R. 2000. Herbicide use and world food production: ...
Tawaha, A. M. and M. A. Turk. 2003. Allelopathic effects ...
Ungar, I. A., 1995. Seed germination and seed-bank ecologyin halophytes. ...
Wu, H., T. Haig, J. Pratley, D. Lemerle, and M. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی توان دگرآسیبی کرچک (.Ricinus communis L) بر سه گونه علف هرز" توسط حسن اسماعیلی؛ محمود رمرودی؛ محمد گلوی؛ فاطمه مهاجری نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آللوپاتی، کرچک، علف هرز هستند. این مقاله در تاریخ 12 دی 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 761 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که آللوپاتی یکی از انواع مداخله منفی است که اثر زیان بار آن از طریق آزاد سازی مواد شیمیایی گیاه دهنده آن مواد صورتمی گیرد. به منظور بررسی دگرآسیبی کرچک آزمایشهای در سال های 88-1387 در آزمایشگاه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان و گلخانه شهرداری رفسنجان اجرا گردید.این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی توان دگرآسیبی کرچک (.Ricinus communis L) بر سه گونه علف هرز با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.