اثرات تنش خشکی بر شاخص های جوانه زنی گیاهان دارویی
محل انتشار: همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 708
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCPDA01_1830
تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393
چکیده مقاله:
بخش اعظم اراضی کشور ایران جزء مناطق خشک و نیمه خشک طبقه بندی می شود. یکی از مهم ترین عوامل محدودکنندهتولید و رشد گیاهان، پدیده خشکی و کمبود آب است. در شرایط مزرعه، جوانه زنی سریع و سبزشدن گیاهچه ها عاملمهمی برای استقرار گیاه در شرایط تنش خشکی است. در بسیاری از گونه های گیاهی، جوانه زنی بذر و رشد اولیه گیاهچه هااز مراحل بسیار حساس به تنش خشکی هستند. خشکی با تأخیر در آغاز جوانه زنی، کاهش سرعت جوانه زنی و افزایشپراکندگی و غیریکنواختی فرآیندهای جوانه زنی می تواند رشد و عملکرد نهایی را کاهش دهد. گیاهان دارویی مخازن غنی ازمواد مؤثره اساسی بسیاری از داروها می باشند. مواد مؤثره اگر چه اساساً با هدایت فرآیندهای ژنتیکی ساخته می شوند، ولیساخت آن ها به طور بارزی تحت تأثیر عوامل محیطی قرار می گیرد، به طوری که عوامل محیطی سبب تغییراتی در رشدگیاهان دارویی، هم چنین در مقدار و کیفیت مواد مؤثره آن ها می شود. از بهترین راه های مقابله با اثرات منفی خشکی،بکارگیری تکنیک های زراعی به منظور بهره وری هرچه بیشتر گیاه از رطوبت موجود است و برای فائق آمدن بر مشکلخشکی و تأثیر آن بر کاهش تولید، می توان به دنبال بهبود و توسعه مقاومت به خشکی در گیاهان بود.
کلیدواژه ها:
تنش خشکی- جوانه زنی - گیاهان دارویی
نویسندگان
ابوالفضل معصومی زواریان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، گروه زراعت، ساوه، ایران-
محسن اصغری
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشگاه زابل، گروه گیاهپزشکی، زابل، ایران
مریم قره خانی
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشگاه زابل، گروه گیاهپزشکی، زابل، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :