خاک شناسی و طبقه بندی اراضی تکمیلی در دشت مهیار اصفهان با هدف تدوین الگوی کشت

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 660

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_1195

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله:

تدین الگوی کشت دشت ها در سال 91 در دستور کار مرکز تحقیقات کشاورزی قرار گرفت. خاک شناسی تکمبلی در دشت مهیار با هدف ارتقاء، بهنگام سازی و تکمیل بانک اطلاعات خاک پایگاه اطلاعات جغرافیائی و به منظور طراحی مدل هوشمند و مکانیزه الگوی کشت اجرا شد. چون مطالعات قدیمی با دقت و مقیاس اجمالی بود، دستاوردهای آن ها برای مطالعات الگوی کشت کافی و دقیق نبود. لذا تدقیق و بهنگام سازی مطالعات قبلی، با انجام مطالعه تکمیلی در دستور کار قرار گرفت. امروزه یکی از شاخص ها و معیارهای توسعه یافتگی کشورها، میزان انطباق برنامه های اجرائی هر کشور با مبانی و مطالعات جامع آمایش سرزمین می باشد. آمایش سرزمین، برنامه نرم افزاری، شالوده تمشیت و شاکله سیاست گزاری و اجرائی هر کشور می باشد تا بتوان از مزیت ها، فرصت ها و استعدادهای هر سرزمین به گونه ای استفاده کرد که محدودیت ها، تهدی دها و چالش ها، کمترین زمینه تأثیرگذاری را داشته باشد. تدوین الگوی کشت، در چهارچوب سند آمایش سرزمین معنی و مفهوم می یابد. و هدف آن تحقق پذیر کردن اهداف آما یش در بخش کشاورزیست. از آنجائی که قطب کشاورزی زاینده رود، یکی از کانون های مهم، د یرینه ، و پرآوازه کشاورز ی در ایران می باشد، و بر اساس بررسی های به عمل آمده، مدنیت تاریخی اصفهان وامدار منابع خاک و آب کشاورزی زیست بوم زاینده رود می باشد، ضرورت های تاریخی و جغرافیائی ایجاب می نماید که از منابع پایه کشاورزی (به ویژه منابع خاک و آب) استفاده بهینه به عمل آید. تحقق اصولی و نظام مند این مهم همانا برنامه الگوی کشت دشت ها می باشد. نتایج این بررسی علاوه بر انبوهی داده و نقشه های خاک، طبقه بندی اراضی و شوری، یک جدول توصیفی قابل ارتباط با سیستم اطلاعات جغرافیائی می باشد.

کلیدواژه ها:

خاک شناسی تکمیلی ، دشت مهیار ، الگوی کشت ، آمایش سرزمین ، ارتقاء کیفیت و دقت مطالعه

نویسندگان

حمید قیومی محمدی

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات خاک و آب کشور در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان و عضو هیئت مدیره انجمن علمی آمایش سرزمین ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - نوربخش، فریدون و همکاران. 1365، گزارش مطالعات نیمه تفصیلی ...
  • - نوربخش، فریدون و همکاران. 1378، گزارش مطالعات خاک شناسی ...
  • - نوربخش، فریدون و همکاران. 1381، گزارش مطالعات خاک شناسی ...
  • _ Washington, USA11. Keys to Soil Taxonomy. USDA, NRSS, 2010Soil ...
  • نمایش کامل مراجع