بررسی ایجاد پایگاه اطلاعاتی بافت قدیم شهر یزد (محله فهادان) قبل از وقوع زلزله با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)

سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,807

فایل این مقاله در 23 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCECMHC01_023

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1386

چکیده مقاله:

این مقاله بر آن است که با روش توصیفی _ تحلیلی به بررسی بافت قدیم شهر یزد ( محله فهادان ) و با بهره مندی از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) به ایجاد پایگاه اطلاعاتی در مرحله قبل از زلزله بپردازد .نتایج یافته ها حاکی از این است که در موقعیت کنونی با توجه به تحول فن‎آوری جدید و ضرورت رفع نیازهای موجود در توسعه مطالعات زلزله و پیشگیری و کاهش خطرات زلزله قبل یا بعد از وقوع آن تبدیل خدمات سنتی اطلاع‎رسانی علمی و فن‎آوری به خدمات پیشرفته‎ای که با پیشرفت جامعة اطلاعاتی همخوان باشد، ضرورتی اجتناب‎ناپذیر است، و همه این‎ها امروزه در گرو کار اطلاع‎رسانی علمی و فن‎آوری زلزله با یک ابزار نوین است. سیستم اطلاعات جغرافیای (GIS) ابزار نوینی است که قابلیت و توانمندی زیادی در تحلیل و پردازش،مدیریت، ذخیره سازی و نگهداری اطلاعات دارد. این سیستم امروزه در علوم مختلف زمین، توانایی، قابلیت و کاربرد زیادی پیداکرده است وقادر به ایجاد پایگاه وسیع اطلاعات از داده های توصیفی و مکانی است. قابلیت وتوانمندی موثر این ابزار در جمع آوری، تجزیه و تحلیل و پردازش، مدیریت، ذخیره سازی و نگهداری داده ها بصورت توصیفی (جداول و...)و تصویری (نقشه ها و عکس ها و...) دارد و نسبت به روشهای دیگر برتر، علمی تر و کارآمدتر می باشد. بنابراین تمامی داده های مکانی و توصیفی مربوط به یک کشور، یک منطقه یا یک شهر را می تواند بطور یکپارچه در یک پایگاه داده، ذخیره و نگهداری سازد. در این تحقیق مشخص شد که این سیستم در مدیریت بحران زلزله که نیاز به لایه های اطلاعاتی مختلف، در عین حال یکپارچه و فوری می باشد، بسیار کارا و به روز بوده و می تواند منبع اطلاعاتی بسیار غنی از وضعیت مکانهای شهری( مثلا بافتهای تاریخی)، قبل و بعد از وقوع زلزله ، یا در مواقع بحرانی باشد.

نویسندگان

داریوش مهرشاهی

گروه جغرافیای دانشگاه یزد

مجید نیکنایی

دوره کارشناسی جغرافیا و برنامه ریزی شهری

رسول فهر

دوره کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • فلاحی، غلامرضا، نوروزی، شهداد، اجزای تشکیل دهنده وکاربردی پایگاه اطلاعات ...
  • پور تقی، علی، الگویی برای ایجاد یک سیستم اطلاعات مکانی ...
  • اولی زاه، انور، بررسی روند توسعه فیزیکی و تعیین جهات ...
  • جهانی، علی، مسگری، سوسن، ، GIS به زبان ساده، انتشارات ...
  • پرهیزگار، اکبر، ارائه الگوی مناسب مکان گزینی مراکز خدمات شهری ...
  • صدیقی، مهری، کاربرد سیستمهای اطلا عات جغرافیایی در ساماندهی مدارک ...
  • طرح جامع شهر یزد، مهندسین مشاور عرصه، 1380. ...
  • زلزله، ویژه نامه شماره 12، ماهنامه شهرداریها، شماره 58، اسفند ...
  • آیین نامه طراحی ساختمانها در برابر زلزله، کمیته دائمی طراحی ...
  • دفتر اسناد سازمان میراث فرهنگی شهرستان یزد. 11- بنیاد ملی ...
  • نمایش کامل مراجع