نقش برنامهریزی شهری در کاهش اثرات مخرب سوانح طبیعی در بافتهای تاریخی شهرها
سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,425
فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCECMHC01_016
تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1386
چکیده مقاله:
بافتهای تاریخی جزئی از سرمایههای فرهنگی ما هستند و حکم اندوختههایی متراکم را دارند. این بافتها همراه با گنجینههایی از خاطرات اجتماعی و شیوههای اندیشیدن و زیستن گذشتگان؛ در گذر زمان در مسیر افت کیفیت ناشی از: تأثیر آب و هوا، جابجایی زمین، ارتعاشات ناشی از رفت و آمد اتومبیلها، نگهداری نامناسب و نامطلوب؛ فرسوده، ناپایدار و آسیبپذیر گشتهاند. از عوامل عمده آسیب رسان به این بافتها حوادث و سوانح غیر مترقبه طبیعی میباشد.
با نگرش بر وضعیت و ریسکپذیری بالای این بافتها و سکونت و معیشت میلیونها نفر از هموطنان در آنها، لزوم آمادگی برای مقابله با بحرانهای طبیعی و نیز انجام اقداماتی برای کاهش تأثیرات بلایای طبیعی آشکار است.
از این رو مقاله حاضر به دنبال شناخت راهکارهایی است که مدیریت بحران با اجرای آنها بتواند اثرات مخرب بلایای طبیعی را در بافتهای تاریخی تقلیل دهد.
نویسندگان
محمدرضا فرزادبهتاش
کارشناس ارشد شهرسازی- پژوهشکده سوانح طبیعی ایران
مهرنوش اسدی نظری
کارشناس ارشد شهرسازی- وزارت کشور
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :