فنآوری مناسب برای کاهش آسیبپذیری بافتهای تاریخی
سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,019
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCECMHC01_013
تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1386
چکیده مقاله:
بافتهای کهن شهری و روستایی کشور نماد فرهنگ و تمدن ایران زمین ؛ اسنادی مصور ازتاریخ و نمودهای محسوس هویت و تجربه نیاکان ما محسوب می شوند. این بافت ها در بر گیرنده ارزشهای معماری و شهرسازی و هویت ملی، نمایانگر خاطرات قومی و آثاری متعلق به تمامی نسلهای حاضر و آینده کشور است که در عین حال جایگزین ناپذیرنیز می باشند.
وجود قومیتها و اقلیمهای متفاوت؛ این میراث را از تنوع بسیاری برخوردار نموده بطوریکه توجه به آنها غنای هویت ملی را بدنبال آورده واحساس عمیق و الهام بخش پیوند با گذشته و درک تجارب نسل های پیشین رافراهم می نماید.
در حال حاضر کمتر کشوری در دنیا پیدا میشود که مجموعهای چنین متنوع و با ارزش از میراث معماری و شهرسازی را بصورت یکجا داشته باشد و در موارد نادر برخورداری از چنین میراثی ، چون گنجینهای گرانبها از آنها حفاظت میکنند.
شرایط کنونی این بناها و بافتها به نحوی است که نمیتوان نسبت به آنها بیتفاوت ماند و با توجه به اینکه احیاء آنها مسئلهای ضروری است طی سالهای اخیر اقداماتی برای حفظ و احیاء آنها صورت گرفته است.
نویسندگان
محسن سرتیپی
استادیار دانشکده معماری و شهر سازی دانشگاه شهید بهشتی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :