بررسی شکست ذرات سنگ در سنگ شکن های مخروطی به روش مدل سازی پلاستیسیته تخریب

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس مکانیک سنگ ایران
  • کد COI اختصاصی: IRMC05_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 838
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد چهره قانی

دانشجوی دکتری مهندسی فراوری مواد معدنی دانشگاه تهران

محمد نوع پرست

استاد دانشکده مهندسی معدن پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران

بهرام رضایی

استاد دانشکده مهندسی معدن و متالورژی دانشگاه صنعتی امیرکبیر

سیدضیاءالدین شفائی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معدن پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران

چکیده

از نظر مکانیکی ، دانش دقیقی از نحوه شکست ذرات در سنگ شکن ها وجود ندارد. در این پژوهش نحوه شکست ذره منفرد در دو نوع سنگ شکن فکی و مخروطی با استفاده از روش پلاستسیته آسیب بررسی شده است. مدل پلاستسیته آسیب با تعریف یک پارامتر اسکالر، در سطوح بارگذاری مختلف ، میزان افت مقاومت و مدول الاستسیته ماده را محاسبه می کند در شرایط بارگذاری سنگ شکن فکی با اعمال بار محوری بر روی ذره به دلیل شرایط متقارن سطوح بارگذاری و شکل منظم ذره، میدان تنش متقارن بوده و ترک خوردگی از مرکز ذره شروع می شود تاثیر سطوح تماس نمونه با فک های بارگذاری سبب تمرکز تنش های برشی در چهار گوشه نمونه شده و شکست نهایی بصورت دو مخروط نسبتا متقارن شکل می گیرد. علی رغم وجود برخی از زون های تغییر شکل و شکست موضعی که در محل تماس بین ذره و صفحات بارگذاری آغاز می شوند روند کلی از الگوی شکافت (شکست نوع کششی) تبعیت می کند به دلیل تاثیر شکل و قوس منتل همراه با بارگذاری و حرکت جانبی منتل سنگ شکن مخروطی شروع تخریب و شکست نمونه از گوشه ذره و سمت مقابل جابجایی منتل شکل می گیرد. ادامه نزدیک شدن منتل به سمت پوسته مقعر و بارگذاری محوری نمونه همراه با شکل قوسی منتل باعث گسترش ترک کششی و محوری در ذزه می شود که شبیه به وضعیت بارگذاری نقطه ای است. تمرکز تنش برشی ناشی از سطوح بارگذاری و حرکت جانبی منتل سبب گسترش تخریب و شکست در راستای قطری از ذره که در جهت موافق دوران منتل قرار دارد می شود. مشاهده می شود که در فرایند سنگ شکنی، ذره در قالب دو گروه از محصولات درشت و ریز خرد می شود که به دلیل سهم متفاوت هر یک از مکانیزم های کششی و برشی در شرایط بارگذاری سنگ شکن های فکی و مخروطی توزیع ابعادی محصول این دو متفاوت از هم می باشد.

کلیدواژه ها

شکست ذره منفرد، سنگ شکن مخروطی، پلاستیسیته آسیب و تنش برشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.