تحلیل مکان گزینی شهرهای منطقه شمال شرق کشور با توجه به عوامل ژئوهیدروکلیمایی با رویکرد دفاع غیر عامل
محل انتشار: اولین همایش علوم جغرافیایی ایران 1393
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 648
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICGS01_149
تاریخ نمایه سازی: 6 آذر 1393
چکیده مقاله:
برای رسیدن به یک امنیت پایدار در مقابل حملات نظامی ما نیازمند و مرهون دانش و علم در کشور می باشیم پراکنش فضایی شهرها و مکانیابی به عنوان یکی از اصول اصلی در بحث های دفاعی و به خصوص دفاع غیر عامل به عنوان یک شناخت می توان کمک زیادی به ما در شناخت دفاعی شهرها برای دفاع در مقابل دشمنان باشد بنابراین در این مقاله به بررسی منطقه شمال شرق کشور که شهر مشهد به عنوان دومین کلانشهر کشور را در خود جای داده پرداخته است هدف از این پژوهش شناخت مکانیابی شهرهای منطقه شمال شرق با رویکرد دفاع غیر با توجه به معیارهای جغرافیایی می باشد. بنابراین با توجه به تنوع معیارها نوع پژوهش حاضر بر اساس هدف از نوع کاربردی و روش بررسی آن توصیفی - تحلیلی است. پس از بررسی مبانی نظری از طریق روش اسنادی به توصیف و تحلیل ویژگی های مرتبط با محدوده پژوهش پرداخته شده است. تحلیل و رتبه بندی معیارها توسط روش تصمیم گیری چند معیاره AHP و به وسیله نرم افزار Expert Choice و برای همپوشانی و تحلیل فضایی از نرم افزار ARC GIS استفاده شده است نتایج حاصل از فرایند تحلیل نقشه های مختلف و به خصوص نقشه نهایی نشان دهنده این مطلب است که منطقه شمال شرق به دلیل ضعف پدیده های توپوگرافی شرق و جنوب منطقه دارای ضعف دفاعی می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیروس فخری
استادیار دانشگاه عالی دفاع ملی
یونس غلامی بیمرغ
استادیار گروه جغرافیا و اکوتوریسم دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه کاشان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :