بررسی ارتباط بین عناصر اقلیمی و گردوغبارها بر میزان بستری و بروز بیماری های قلبی (مطالعه موردی شهر ایلام ، شش ماهه اول سال های 1389-1388)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 909

فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NRREFS03_018

تاریخ نمایه سازی: 6 آذر 1393

چکیده مقاله:

اقلیم یکی از عوامل موثر بر مرگ و میر انسان است ، تغییرات فصلی و روزانه مرگ و میر و میزان مراجعه و ورودی به بیمارستان ناشی از بیماری های قلبی ارتباط مستقیمی با پارامترهای اقلیمی دارند. هدف این مقاله تحلیل تأثیر عناصر اقلیمی (دما ، رطوبت نسبی) و گردوغبار ها بر میزان بستری و تعداد مراجعه کنندگان مبتلا به بیماری های قلبی به بیمارستان شهید مصطفی خمینی شهر ایلام در طی دوره ی آماری (شش ماهه اول سال های 1389-1388) می باشد. در مقاله حاضر با استفاده از روش های تحلیل آمار توصیفی و استنباطی به بررسی و تجزیه و تحلیل ارتباط بین عناصر اقلیمی و آلودگی هوای ناشی از گردوغبار ها بر میزان ورودی بیماری های قلبی به طور کلی پرداخته شده است. نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد بین عناصر اقلیمی (دما و رطوبت نسبی) و آلودگی هوای ناشی از گردوغبارها بر میزان ورودی و مراجعین به بیمارستان به صورت کلی ارتباط معناداری وجود دارد. می توان نتیجه گرفت که بین عناصر آب و هوایی همچون دما با مراجعان بیماری های قلبی رابطه و همبستگی معنی دار و قوی به ویژه این ارتباط بین میانگین ماهانه درجه حرارت با مراجعه کنندگان بیماری های قلبی وجود دارد. هرجا با کاهش دما روبرو بوده ایم تعداد مراجعان بیماری های قلبی به بیمارستان کاهش پیدا کرده است . نتایج نشان دهنده ی همبستگی بالای 90٪ بین میانگین ماهانه درجه حرارت و میزان مراجعه کنندگان بیماری های قلبی است . همچنین در ارتباط بین دو جنس بیشترین فراوانی در زنان و کمترین در مردان می باشد و بیشترین میزان در گروه سنی 60 سال به بالا و کمترین در گروه سنی کمتر از 20 سال اتفاق افتاده است ، کمترین تعداد مراجعات در فروردین ماه و بیشترین میزان مراجعات در تیرماه بوده است .

کلیدواژه ها:

اقلیم و پزشکی ، عناصر آب و هوایی ، گردو غبارها ، مراجعه کنندگان بیماری های قلبی ، ایلام

نویسندگان

حسن حیدری

استادیار ، جغرافیا ، دانشگاه ارومیه

هوشنگ مرادی

دانشجوی جغرافیای پزشکی دانشگاه ارومیه

رضا طالبی

استادیار، میکروبیولوژی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ارومیه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :