سال انتشار: 1393
محل انتشار: همایش ملی معماری، عمران و توسعه نوین شهری
کد COI مقاله: NSIA01_643
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 563
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 15 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله معیارهای ارزشیابی فضای بر اساس دیدگاه تطبیقی معماران معاصر
چکیده مقاله:
شناخت مفاهیم معماری، اثر مشهودی بر شکل گیری معماری بعنوان محصول فرآیند طراحی معماری دارد. یکی از این مفاهیم اولیه، اساسی و تا حدی مبهم، مفهوم فضا است. فضا به مثابه کلید فهم معماری است. معماری هنر ساختن وغایت آن تعریف کردن فضا (تعیین محدوده) در راستای رفع نیازهای فیزیکی و روانی انسان است. هدف نوشتار حاضر یافتن تعابیر مشترک موجود از مفهوم فضا در دیدگاه چند تن از معماران معاصر و در نهایت دستیابی به تعریفجامعی از مفهوم فضا است. این نوشتار میکوشد تا با روشن نمودن تمایز میان تعریف و مفهوم ، فضا را بعنوان یک مفهوم تلقی نموده و با تبار شناسی مفهوم فضا، آراء و نظریات مختلف در باب این مفهوم را عرضه نماید و در ادامه باشرح تفصیلی و تحلیل دیدگاههای صاحبنظران معماری (لونی کان، تادائو آندو، یورگ گروتر و پیر فون مایس)، موضعگیری آنها را پیرامون مفهوم فضای معماری تبیین نماید. پژوهش حاضر برآنست تا از طریق سنجش و مقایسه تطبیقی مفاهیم مشترک بر آمده از واژه فضا، علاوه بر ایجاد یک تصویر کلی از وجوه مختلف مفهوم فضای معماری، بابیان تعابیر مشترک از مفهوم فضا، معیارهای ارزشیابی و مقایسه میان فضاهای معماری را ارائه نماید. این معیارها به مخاطب کمک مینماید تا با بهره مندی از آنها و با شناخت میزان رابطه میان مفهوم فضا و مفاهیم مرتبط با آن مانند مکان و فضا، جهتمندی و فاصله در فضا، انسان و فضا،کالبد فضا و ... به ارزشیابی فضای معماری بپردازد و از این رهگذر، بینشی را برای درک و فهم بهتر معماری تبیین نمایند
کلیدواژه ها:
تعریف، مفهوم، فضا، فرآیند طراحی، معماران معاصر، معیار
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/315356/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:مهدوی نیا، مجتبی و غیایی، محمدمهدی و حسین پورحجار، علی،1393،معیارهای ارزشیابی فضای بر اساس دیدگاه تطبیقی معماران معاصر،همایش ملی معماری، عمران و توسعه نوین شهری،تبریز،،،https://civilica.com/doc/315356
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1393، مهدوی نیا، مجتبی؛ محمدمهدی غیایی و علی حسین پورحجار)
برای بار دوم به بعد: (1393، مهدوی نیا؛ غیایی و حسین پورحجار)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- نمای دو پوسته و تاثیر آن درکاهش مصرف و افزایش بهره وری انرژی در بناهای معمول شهری
- نقشه های خطر لرزه ای استان کرمان با استفاده از تحلیل احتمالاتی خطر زلزله
- معرفی انواع میراگرها و کارایی میراگر تسلیمی (TSD) درمقاوم سازی قاب های بتن آرمه آسیب دیده
- مطالعه تطبیقی برنامه ریزی منابع آب با استفاده از مدل های شبیه سازی weap و Vensim (مطالعه موردی :سد مخزنی تنگ سرخ در حوزه رودخانه بشار)
- طراحی محیط همه شمول فاز شمالی بوستان نهج ابلاغه واقع در منطقه 2 تهران با رویکرد ارتقاء سرزندگی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.