استفاده از مهندسی ارزش در بهینه سازی زمان انجام پروژه های عمرانی با رویکرد دستیابی به کیفیت مطلوب در ساخت و کاهش تاخیرات
محل انتشار: همایش ملی معماری، عمران و توسعه نوین شهری
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,282
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NSIA01_038
تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393
چکیده مقاله:
امروزه به دلیل گستردگی پروژه های عمرانی و افزایش تصاعدی ساخت و ساز توجه به مدیریت زمان و هزینه و به طور کلی مدیریت پروژه بر طبق اصول و قواعد درست آن اهمیت ویژه ای پیدا میکند.یکی از مهم ترین علل تاخیر در تکمیل و انجام پروژه ها نبود تمرکز لازم برروی زمان صرف شده برای اتمام پروژه هاست.تدوین یک برنامه زمان بندی کامل و جامع قبل از اجرای پروژه اصلی ترین راه برای جلوگیری از پرت وقت در دوره پروژه میباشد.این برنامه طوری نوشته میشود که کیفیت حداکثری را نیز به دنبال داشته باشد.حال علل بیرونی و غیر مترقبه ای اعم از حوادث طبیعی و یا مشکلات مالی و هزینه ای وجود دارد که باعث اختلال در زمان بهینه ،ساخت و تکمیلمیشوند و روند اتمام پروژه را با کندی مواجه میکنند.یک بخش از این تاخیرات جز تاخیرات غیر ضرور محسوب میشوند که با مدیریتمناسب می توان آنها را از میان برداشت.مهندسی ارزش یکی از این راهکارهاست که میتواند ضمن بهینه سازی زمان اجرایی،کاهش هزینه ها و افزایش کیفیت را به دنبال داشته باشد.استفاده از این روش معمولا در حین انجام پروژه و زمانی که کار با تاخیر مواجه است نمودپیدا میکند. از مهمترین مباحث در مهندسی ارزش، اولویت بندی فعالیت های هر پروژه می باشد که می تواند نقش بسزایی در پیشرفتآن پروژه داشته باشد. در حقیقت در مهندسی ارزش به هر اولویت امتیازی داده می شود و در نهایت با تجمیع این امتیازات که توسط افراد ذیصلاح و متخصص انجام می گردد بهینه ترین و امتیاز آور ترین روش انتخاب و پیش روی کارفرمایان قرار می گیرد. کمبود زمان در پروژه های عمرانی یکی از اولویت هایی است که در مهندسی ارزش بسیار مورد توجه قرار می گیرد. وقتی پروژه ای در یک زمان بسیارمحدود می بایست طراحی گردد اغلب مدیران و برنامه ریزان توان خود را، صرف مسیر های بحرانی فعالیت ها می نمایند و در تلاش برایاجرای سریع ترین زمان ممکن جهت اجرای این فعالیت ها می باشند که این کاهش زمان موجب می شود که پروژه با بیشترین قیمت و کمترین کیفیت به پایان برسد که دیگر مجالی جهت بازنگری چگونگی انجام کارها و خلق راه های جایگزین نخواهد بود.در این مقاله سعی شده است با در نظر گرفتن تمام جوانب،تاخیرات غیر ضرور را طبق بهینه سازی زمان از میان برداریم و راهکاری ارائه دهیم که به موازات آن کیفیت حداکثری را نیز به دنبال داشته باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محسن آزادی
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ساخت ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر، گروه مدیریت ساخت، شوشتر،ایران
روح اله صادقی
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ساخت ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر، گروه مدیریت ساخت، شوشتر،ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :