تاثیر شوری بر میزان کلروفیل در ژنوتیپ های مختلف سویا

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 573

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_1347

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

شوری یکی از مهمترین موانع تولید محصولات زراعی در مناطق خشک و نیمه خشک جهان است که عملکرد گیاهان زراعی را تحت تاثیر قرار می دهد. این تحقیق به منظور بررسی تحمل گیاه زراعی سویا به تنش شوری انجام گرفته است و اثر این تنش بر میزان کلروفیل و میزان کارتنوئید 4 ژنوتیپ سویا ( Mangar, Bau08, 3COH, Hill) مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظورآزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در سال 1392 انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل شوری در 4 سطح شامل صفر (شاهد)، 3، 6 و 8 دسی زیمنس بر متر به صورت سدیم کلرید محلول در آب) و رقم (تعداد 4 ژنوتیپ) می باشند. نتایج نشان داد اثر رقم، شوری و اثر متقابل رقم و شوری بر میزان کلروفیلکلروفیلکلروفیل کل وکارتنوئید معنی دار می باشد و با افزایش میزان شوری کاهش معنی داری در صفات فوق مشاهده شد. مقایسه میانگین اثر متقابل رقم و شوری روی کلروفیل کل در گیاه سویا نشان داد که رقم Hill در غلظت صفر (آب معمولی) بیشترین (Y=53/32 دسی زیمنس بر متر) و ارقام 3C0H و Mangar در سطح شوری 8 دسی زیمنس بر متر کمترین میزان کلروفیل کل را داشتند. همچنین مقایسه میانگین اثر متقابل رقم و شوری روی کاروتنوئید در گیاه سویا نشان داد که رقم Hill در غلظت صفر (آب معمولی) بیشترین (Y=27/77 دسی زیمنس بر متر) و ارقام 3C0H و Bau08 به ترتیب در سطح شوری 8 و 6 دسی زیمنس بر متر کمترین میزان کاروتنوئید را داشتند.

نویسندگان

حمیده انجمنی تادوانی

دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

نادعلی بابائیان جلودار

استاد گروه بیوتکنولوژی و اصلاح نباتات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری.

نادعلی باقری

استادیار گروه بیوتکنولوژی و اصلاح نباتات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ashraf, M. 1991. The effect of NaC On water relations, ...
  • Bayvardy, a., Tabatabai, SA. C. And Ahmedov AS. In 1389. ...
  • Davoudi fard, M., Habibi, d., Davoudi fard, f. In 1391. ...
  • Houshmand, A.S., Arzani, A., Maibody, S.A.M., Feizi, M. 2005. Evaluation ...
  • dS m had the lowestlevel of carotenoids. ...
  • نمایش کامل مراجع