بررسی اثر میدان های الکترومغناطیسی بر جوانه زنی بذرهای گیاه گزنه(Urtica diocia L.)
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 781
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT13_1340
تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393
چکیده مقاله:
گزنه دو پایه یکی از گیاهانی است که خواص دارویی دارد . در طب سنتی ایران ازاین گیاه استفاده می شود . با گسترش تولید میدان های الکترومغناطیسی گیاهان تحت تاثیرات مفید و مضر این میدان ها قرار می گیرند .با توجه به اهمیت گیاهان دارویی ، در این پژوهش اثرات میدان های الکترومغناطیسی (0/8mT و 1/6mT) در زمان های متفاوت (5min و 10min و 20min) بر سرعت و درصد جوانه زنی بذرهای گیاه گزنه دو پایه در دو حالت خشک و مرطوب مورد برسی قرار گرفتند . برای هر تیمار سه تکرار و در هر تکرار ده بذر وجود داشت .بر اساس نتایج به دست آمده سرعت و درصد جوانه زنی بذرهای تحت تیمار نسبت به نمونه های شاهد افزایش یافت . جز در مورد بذرهای مرطوب تحت میدان الکترومغناطیسی 0/8mT در زمان 20 دقیقه که درصد جوانه زنی نسبت به شاهد کاهش یافت . بذرهای مرطوب در میدان 0/8mT در زمان 5 دقیقه و بذرهای خشک در زمان 20 دقیقه بیشترین درصد جوانه زنی را داشتند و تیمار 1/6mT و زمان 10 دقیقه بذرهای خشک و زمان 5 دقیقه برای بذرهای مرطوب سریع ترین جوانه زنی را نشان دادند .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
الهام رستمی زاده
گروه زیست شناسی ، دانشکده علوم زیستی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
احمد مجد
گروه زیست شناسی ، دانشکده علوم زیستی ، واحد تهران شمال ، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران ، ایران
صدیقه اربابیان
گروه زیست شناسی ، دانشکده علوم زیستی ، واحد تهران شمال ، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران ، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :