اثرات تنش خشکی بر ساختار کورتکس در ریشه های بذری سه رقم گندم
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 682
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT13_1276
تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393
چکیده مقاله:
بیشتر مناطق جهان خشک و نیمه خشک هستند. کاهش رطوبت خاک از عوامل محدود کننده رشد و انجام وظیفه ریشه است. از آنجا که خصوصیات فیزیکی ریشه ها بستگی به ساختار داخلی آنها دارد، هدف از انجام این آزمایش مطالعه آناتومی ریشه گیاه گندم و بررسی ساختار و ساختمان داخلی ریشه گیاه و کاهش قطر ریشه در اثر تنش خشکی بوده است. به این منظور آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 6 تکرار بر روی سه رقم گندم روشن به عنوان مقاوم ، ارگ به عنوان نیمه مقاوم و شاهپسند به عنوان رقم حساس صورت پذیرفت. این آزمایش در گلخانه دانشگاه شهید باهنر کرمان به اجرا درآمد. رطوبت گلدان ها 55 درصد ظرفیت زراعی برای شرایط تنش و 100 درصد ظرفیت زراعی برای شاهد درنظر گرفته شد. نتایج نشان داد که اثر تنش بر ضخامت کورتکس ، مساحت سلول کورتکس و محیط سلول کورتکس بسیار معنی دار بوده است. همچنین اثر متقابل تنش بر واریته در صفات مورد مطالعه اختلاف معنی دار نشان می دهد. بیشترین ضخامت کورتکس در شاهد مربوط به رقم روشن بود درحالیکه در شرایط تنش همه ارقام در یک گروه قرار گرفتند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
پریسا خواجه پور
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت
علی اکبر مقصودی مود
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :