بررسی تاثیر مواد افزودنی (Adjuvants) بر کارآیی علفکش های رایج در زراعت نیشکر
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 562
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT13_1182
تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393
چکیده مقاله:
به منظور بررسی تاثیر برخی مواد افزودنی بر کارایی علفکشهای رایج در زراعت نیشکر، آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 92-1391 در مزارع شرکت کشت و صنعت کارون شوشتر اجرا گردید. تیمارهای آزمایش عبارتند از: 1 - تو فور دی 2 لیتر + آمترین 2/5 کیلوگرم در هکتار بدون استفاده از مواد افزودنی (استاندارد اول منطقه). 2- تو فور دی 2 لیتر و متری بوزین 2/5 کیلوگرم در هکتار بدون استفاده از مواد افزودنی (استاندارد دوم منطقه). 3- تو فور دی 1/5 لیتر و آمترین 2 کیلوگرم در هکتار به همراه مواد افزودنی. 4- تو فور دی 1 لیتر و آمترین 1/5 کیلوگرم در هکتار به همراه مواد افزودنی. 5- تو فور دی 0/75 لیتر و آمترین 1 کیلوگرم در هکتار به همراه مواد افزودنی. 6- تو فور دی 1/5 لیتر و متری بوزین 2 کیلوگرم در هکتار به همراه مواد افزودنی. 7- تو فور دی 1 لیتر و متری بوزین 1/5 کیلوگرم در هکتار به همراه مواد افزودنی. 8 - تو فور دی 0/75 لیتر و متری بوزین 1 کیلوگرم در هکتار به همراه مواد افزودنی. تیمارهای مختلف بصورت پس رویشی در سن یک تا سه برگی علف هرز با استفاده از سمپاش پشتی اجرا گردیدند. دو مرحله نمونه برداری به روش ارزیابی مشاهده ای EWRC انجام شده و میزان کنترل علفهای در هر تیمار با استاندارد منطقه مقایسه و ثبت گردید. نتایج نشان داد که در هر دو گروه علفهای هرز پهن برگ و باریک برگ، با کاربرد مواد افزودنی کارایی مصرف علفکش بالا رفته و بنابراین میتوان با استفاده از مواد افزودنی مقادیر مصرفعلفکش در واحد سطح را کاهش داد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عبدالرضا صیادمنصور
رئیس دایره گیاهپزشکی اداره تحقیقات کشاورزی کشت و صنعت کارون
سیروس خیراندیش
کارشناس بخش گیاهپزشکی اداره تحقیقات کشاورزی کشت و صنعت کارون
غلام رضایی
رئیس دایره کنترل علفهای هرز واحد یکم کشاورزی کشت و صنعت و کارون
حسین ناطقی
مدیر عامل شرکت خدمات کشاورزی برگ
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :