تاثیر سیتوکینین ها در افزایش پراوری گیاه دارویی Aloe vera barbadensis
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 520
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT13_0937
تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393
چکیده مقاله:
آلوئه ورا یکی از مهمترین گیاهان دارویی است که به دلیل دارا بودن فاکتورهای مختلف دارویی در زمینه ی پزشکی از اهمیت بسیاری برخوردار است.در این پژوهش صفات مورفولوژیک از قبیل طول و تعداد برگ به منظور بهینه سازی پراوری گیاه دارویی الوئه ورا مورد ارزیابی قرار گرفته اند. نتایج نشان داد ه است که حداکثر تعداد برگ در محیط کشت MS حاوی 1/5 میلی گرم بر لیتر BAP با میانگین 4/73 عدد و نیز غلظت 1/5 میلی گرم بر لیتر هورمون KIN با میانگین 4/69 عدد برگ و حداکثر طول برگ ها در محیط حاوی 1/5 میلی گرم بر لیتر کینتین و نیز 2/5 میلی گرم بر لیتر BAP به ترتیب با میانگین ارتفاع 5/43 سانتی متر و 4/71 سانتی متر به دست آمد. با توجه به این نتایج استفاده از این محیط های کشت به منظور افزایش صفات رویشی گیاه دارویی آلوئه ورا توصیه می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
شیما ایرانیان آرانی
دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی , گروه کشاورزی , دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان, دامغان , ایران.
مجید معصومیان
عضو هیئت علمی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران, گروه گیاهان داروئی , تهران , ایران
جعفر مسعود سینکی
گروه بیوتکنولوژی کشاورزی , دانشکده ه کشاورزی , دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان, دامغان , ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :