بررسی امکان بهبود کالوس دهی و باززایی گیاه نیشکر در شرایط درون شیشه ای
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 709
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT13_0922
تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393
چکیده مقاله:
نیشکر ( Saccharum officinalis L.) گیاهی است که به دلیل تنوع ژنتیکی بسیار بالا به صورت رویشی تکثیر می شود. کشت بافت روش مناسبی برای ایجاد، نگهداری و بکارگیری تنوع ژنتیکی جهت اصلاح و بهبود ارقام تجارتی نیشکر می باشد. لذا به منظور کالوس دهی و باززایی دو رقم تجارتی ( A) CP69-1062 و ( B)CP48-103) ریزنمونه هایی با برش قاعده ی ساقه ی گیاهچه تهیه شدند و پس از ضد عفونی روی محیط کشت MS حاوی 5 غلظت مختلف از هورمون 2,4-D شامل صفر، 0/5،1، 1/5 و 2 میلی گرم در لیتر کشت گردیدند. در پایان 4 هفته نمونه ها مورد بررسی قرار گرفته و میزان کالوس دهی و باززایی در آنها ارزیابی گردید. بیشترین میزان کالوسدهی و باززایی در رقم A در غلظت 1/5mg/L از هورمون 2,4-D به دست آمد. در رقم B نیز بیشترین میزان کالوس دهی به غلظت 1.5mg/L و بیشترین میزان باززایی به غلظت 0.5mg/L از 2,4-D اختصاص داشت. لذا این روش می تواند با کارایی مطلوب و در مدت زمان کمی موجب کالوس دهی و باززایی از ریز نمونه های گیاه نیشکر شود. نتایج این پژوهش برای ایجاد جمعیتهای جهش یافته و انتخاب گیاهان با تحمل بالاتر به تنشهای محیطی مورد استفاده قرار گرفت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
طلیعه استوار
دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی دانشگاه گیلان
علی محمد شکیب
دانشیار پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
رضا شیرزادیان خرم آباد
استادیار گروه بیوتکنولوژی دانشگاه گیلان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :