بررسی تنوع سیتوژنتیکی در میان چاودارهای ایرانی با استفاده از روش بندینگ C

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 550

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_0763

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

چاودار Secale cereal L. ا (EE, 14=2n=2x) یک گیاه مهم زراعی در نواحی سرد است که برای تولید علوفه و نوعی خاص از نان کشت میشود. همچنین از چاودار برای اصلاح گندم نان و بهبود کیفیت و خصوصیات مقاومت به بیماریها استفاده شده است. از ژنوم چاودار در تلاقی با گندم دوروم و گندم نان برای تولید گیاه جدیدتریتیکاله استفاده شده است. در ا ین تحقیق کاریوتایپ 5 نمونه چاودار ایرانی مورد بررسی قرار گرفته و به روش بندینگ - C رنگ آمیزی و مقایسه شدند. نتایج بیانگر آن بود که در تمام نمونه های مورد بررسی، کروموزوم ها از نوع متاسنتریک بوده و از نظر ویژگیهای کاریوتایپی مانند طول بازوها تفاوت های محدودی مشاهده شده است. از لحاظ الگوی نوار بندی کروموزوم ها نیز ، تفاوت هایی در میان 5 نمونه مشاهده شده است. در مجموع در نمونه شماره 1، 11 باند، در نمونه شماره 2، 12 باند، در نمونه شماره 3، 16 باند، در نمونه شماره 4، 12 باند و در نمونه شماره 5، 18 باند قابل مشاهده است. همچنین، مشخص شد که باندهای F1 ، E1 ، D1 ، B2 ، B1 ، A1 و G3 در هر 5 نمونه وجود دارند، در نتیجه می توان گفت که این باندها از نظر حضور بر روی کروموزومها دارای ثبات بودند.

نویسندگان

فریما سرخانی مقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور

محمد جعفر آقایی

عضو هیئت علمی بانک ژن گیاهی ملی ایران

محمد علی ابراهیمی

دانشیار دانشگاه پیام نور

شاهین واعظی

عضو هیئت علمی بانک ژن گیاهی ملی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ Bagherikia, S _ Karimzade, Gh & Naghavi , M. ...
  • _ Irannejad _ H.Shahbazian, N. 1384. Grains Cultivation. University of ...
  • * Azimi, A. 1390 _ Triticale & Wheat. Fars Agricultural ...
  • نمایش کامل مراجع