ارزیابی سازگاری و مقایسه ارقام تجاری گوجه فرنگی در استان خراسان رضوی تحت آبیاری شور
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 694
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT13_0688
تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393
چکیده مقاله:
به منظور بررسی سازگاری ارقام تجاری گوجه فرنگی و معرفی ارقام با عملکرد کمی و کیفی بالا تعداد 7 رقم گوجه فرنگی در قالب طرح آماری بلو کهای کامل تصادفی با 3 تکرار در سال 1392 در مزرعه آزمایشی شرکت فاروج خرم مورد ارزیابی قرار گرفتند. صفات مورد مطالعه شامل: عملکرد، بریکس، وزن میوه، تعداد میوه، شروع گلدهی و شروع میوه دهی بودند. نتایج بدست آمده نشان داد که بین ارقام مورد بررسی تفاوت معنی داری وجود دارد. رقم الکس دارای بیشترین عملکرد و تعداد میوه، بعد از آن رقم GS15 به خود اختصاص دادند همچنین کمترین میزان مربوط رقم موبیل می باشد. بنابر این افزا یش عملکرد این ارقام عمدتا به دلیل افزایش تعداد میوه بود. ارقامی که بیشترین وزن میوه را داشتند از تعداد میوه کمتری برخوردار بودند بیشترین میزان وزن میوه مربوط به رقم پرفکت و کمترین میزان مربوط به رقم موبیل می باشد.نتایج بررسی های کیفی نشان داد که از نظر میزان بریکس بین ارقام مورد مطالعه تفاوت معنی داری وجود دارد. نتایج ضرایب همبستگی بین صفات نشان داد که همبستگی بالا و مثبت بین عملکرد و وزن میوه و تعداد میوه وجود دارد در حالی که با شروع گلدهی و میوه دهی همبستگی منفی وجود دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محسن سبک خیز
دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات دانشگاه فردوسی مشهد
علیرضا نژاد شاملو
عضو هیت علمی گروه بیوتکنولوژی و به نژادی دانشگاه فردوسی مشهد
سعید ملک زاده شفارودی
دانش آموخته کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه اصفهان و مدیر منطقه ای شرکت زمین
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :