بررسی کنترل ایمن دو بیمارگر گیاهی Pythium aphenidermatum و Fusarium solani با ذرات نانونقره
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 413
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT13_0608
تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393
چکیده مقاله:
کنترل بیمارگرهای گیاهی با استفاده از فناوری نانو از مسائل جدید در بیماری شناسی گیاهی به شمار میرود. از دیرباز مشخص شده که ذرات نانونقره دارای اثرات ضد میکروبی م یباش ند. در استفاده از این نانوذر ات لازم است میزان مصرف و اندازه ذرات در فرمولاسیون مصرفی به دقت بررسی گردد تا از آسیب به محیط زیست و نابودی فلور طبیعی خاک جلوگیری شود. این مطالعه بر ای تعیین غلظت مناسب ذرات نانو نقره جهت کنترل دو بیمارگر قارچی Pythium aphenidermatum و Fusarium solani انجام شد. در مرحله اول (غلظتهای 100 تا 2000 پی پی ام) از دو فرمولاسیون ذرات 2 و 20 نانومتری و در مرحله دوم غلظتها ی 0، 5، 10، 25، 50 و 75 پیپیام مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد هر دو عامل اندازه و غلظت ذرات نانوسیلور بر قارچها تاثیر دارد. هر چندتاثیر اندازه ذرات بیشتر از غلظت ذرات بود. اثر کنترلی ذرات 2 نانومتر بر رشد قارچ بیشتر از ذر ات 20 نانومتر بود . همچنین اثر کنترلی هر دو فرمولاسیون بر قارچها با افزایش غلظت افزایش یافت. با توجه به این نتایج بهترین تیمار جهت کنترل Fusarium solani فرمولاسیون 2 نانومتری در غلظت 10 پی پی ام و در مورد Pythium aphanidermatum فرمولاسیون 2 نانومتری در غلظت 5 پیپیام میباشد. این یافته اهمیت تعیین غلظت و نوع نانوذرات نقره برای کنترل قارچهای بیمارگر گیاهی را بیان میدارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ابراهیم کریمی
کارشناس بخش بیوتکنولوژی میکروبی و ایمنی زسیتی، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
اکرم صادقی
عضو هیئت علمی بخش بیوتکنولوژی میکروبی و ایمنی زسیتی، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
مژگان یزدانی
دانشجوی کارشناسی ارشد زیست شناسی سلولی مولکولی، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :