بررسی تنوع زیستی اراضی زراعی شهرستان های تابعه استان کرمان

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 676

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_0445

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

تنوع زیستی (Biodiversity) مفهومی است که امروزه در سه سطح ژن، گونه و اکوسیستم مطرح می گردد، ولی این واژه در سطح گونه شناخته شده تر بوده و کاربرد بیشتری دارد تنوع زیستی معمولا به همه ی شکل های زندگی از ژن ها تا گونه ها گفته می شود. تا اندازهای می توان گفت که تنوع زیستی عنوانی جدید برای ایده هایی کهن است. امروزه گاهی از تنوع زیستی به زندگی یا حیات وحش یا دیگر ارزش های نگهداری از محیط زیست گفته می شود.با توجه به اهمیت بالا بودن تنوع زیستی در زمین های کشاورزی، و به منظور بررسی اثر گذاری شاخص های میزان بارندگی و درجه حرارت در میزان تنوع زیستی محصولات کشاورزی استان کرمان، شهرستان های مختلف این استان از نظر شاخص تنوع زیستی شانون و همبستگی این شاخص با میانگین بارندگی و دمای سالانه مورد ارزیابی قرار گرفتند. آمار مربوط به سطح زیر کشت، میانگین بارندگی و دمای سالانه بین سالهای زراعی 83-84 تا 89-88 مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج بدست آمده نشان دهنده عدم وجود همبستگی بین شاخص تنوع زیستی زمین های زراعی شهرستان های استان کرمان و میانگین بارندگی و دمای سالیانه هر شهرستان در سالهای مورد بررسی بود. بعلاوه شهرستانهایراور و رفسنجان بترتیب بالاترین و پایین ترین میزان شاخص تنوع زیستی شانون را بخود اختصاص دادند. لذا بنظر میرسد آمار مربوط به میانگین دما و بارندگی سالانه در استان کرمان نمی تواند تعیین کننده میزان تنوع زیستی در زمین های کشاورزی این استان باشد.

نویسندگان

علیرضا کریمی گوغری

دانشجوی دکترای زراعت دانشگاه بیرجند

فاطمه شریعتی نیا

کارشناس ارشد بخش ثبت و گواهی بذر

فرامرز امیری جبالبارز

عضو هیئت علمی دانشگاه زابل

حمید کریمی

کارشناسی ارشد دانشگاه باهنر کرمان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ Eharles Louowolo , Danbinkley and E.Carol Adair , 2002. ...
  • _ P. O., Marklund, and A., Huhtala. _ , Efficiency ...
  • _ _ Wossink, G.A.A. & Renkema, J.A. 2004. Location specific ...
  • نمایش کامل مراجع