ارزیابی ژرم پلاسم گلرنگ در برابر بیماری زنگ گیاهچه گلرنگ

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 498

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_0343

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

در این تحقیق، به منظور دست یابی به ژنوتیپ های گلرنگ مقاوم به بیماری زنگ گلرنگ در مرحله گیاهچه ای، واکنش 49 ژنوتیپ دارای عملکرد مطلوب در برابر قارچ (Puccinia carthami Cda) در مزرعه آزمایشی ایستگاه تحقیقاتی سرارود کرمانشاه در سال زراعی 91-92، مورد ارزیابی قرارگرفت. جهت آلودگی مصنوعی، بذرها با تلیوسپور قارچ عامل بیماری گرد آلود شدند و در شرایط مزرعه به صورت طرح لاتیس 7*7 در دو تکرار کشت شدند. درصد گیاهچه های سبز شده و تعداد گیاهان مرده (درصد مرگ و میر گیاهچه ها) در مراحل 2 تا 8 برگی، روزت و گیاه بالغ(گل دهی) ثبت شد. داده های بدست آمده به مقیاس نمره ای توصیفی (9-1) تبدیل شده و بر همین اساس ارزیابی گردیدند. همچنین میزان آلودگی گیاهان باقی مانده بررسی گردید. نتایج ارزیابی نشان داد که از 49 ژنوتیپ مورد بررسی، یک ژنوتیپ مقاوم (PI-369848)، 8 ژنوتیپ نیمه مقاوم، 34 ژنوتیپ حساس و 6 ژنوتیپ بسیار حساس بودند. در این آزمایش رقم زرقان 279 به عنوان شاهد حساس در نظر گرفته شد که با میزان مرگ و میر 69 درصد، و اکنش حساس نشان داد.

نویسندگان

سارا علیپور

معاونت موسسه تحقیقات کشاورزی دیم، سرارود کرمانشاه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ershad, J., 1995. Fungi of Iran. Ministry of Jihad-e- Agriculture, ...
  • Sadravi, M., 2003. Diseases of Oilseed plants. Academic Jihad of ...
  • Mundel, H. H., and H. C. Huang. 2003. Control of ...
  • Zimmer, D. E. 1965. Rust infection and histological response of ...
  • Zimmer, D. E. and J. J. Jensen. 1970. Seedling rust ...
  • Deputy of Dry Land Agricultural Research Institution-Se rarood, Po Box. ...
  • نمایش کامل مراجع