تأثیر محیط گیاه مادری بر مقاومت به خشکی در مرحله جوانه زنی و رشد گیاهچه خرفه (Portulaca oleracea L)
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 530
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT13_0125
تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393
چکیده مقاله:
برای تعیین تأثیر محیط گیاه مادری بر مقاومت به تنش خشکی در مرحله ی جوانه زنی و سبز شدن علف هرز خرفه، مطالعه ای آزمایشگاهی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار اجرا گردید. در این تحقیق رفتار جوانه زنی دو توده خرفه (اهواز و کرج) در سطوح مختلف خشکی (پتانسیل های اسمزی 0، 0/2-، 0/4-، 0/6-، 0/8- و 1- مگاپاسگال) مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش شدت خشکی درصد جوانه زنی و طول ریشه چه در هر دو توده خرفه به طور معنی داری کاهش یافت (P≤0/01)، اما تحمل توده اهواز در برابر تنش خشکی بیشتر بود. درصد جوانه زنی بذور توده کرج و اهواز به ترتیب در پتانسیل اسمزی 0/8- و 1- مگاپاسگال به صفر رسید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهرآذر اشرف
کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه پیام نور، کرج، ایران
سعید وزان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، گروه زراعت، کرج، ایران
رامین صالحی
کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه پیام نور، کرج، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :