اصلاح زیستی خاک آلوده ی نفتی به روش خاکشویی
محل انتشار: دومین همایش ملی نفت و گاز ایران
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,044
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NIPC02_126
تاریخ نمایه سازی: 27 آبان 1393
چکیده مقاله:
تا کنون روش های زیادی برای رفع آلودگی ترکیبات نفتی از خاک ارائه شده است که یکی از مهم ترین آن ها، اصلاح زیستی به کمک میکروارگانیسم ها می باشد. اما خاک با درصد بالای رس، کمتر مورد توجه قرار گرفته است. روشی که در این م طالعه جهت پاکسازی خاک های آلوده به هیدروکربن های نفتی استفاده شد، خاکشویی می باشد. خاک رسی آلوده به مواد نفتی تهیه شده از انبار نفت باغین (با حدود 5% آلودگی نفتی) در ستون هایی ریخته و با چند نوع محلول شسته شد. محلول اول شامل آب شهری به همراه نمک های معدنی مورد نیاز میکروب ها، محلول دوم شامل نمک های معدنی مورد نیاز میکروب ها همراه با میکروب های تجزیه کننده مواد نفتی و محلول سوم شامل نمک های معدنی مورد نیاز میکروب ها، میکروب های تجزیه کننده مواد نفتی و دترجنت Tween80 بود. محلول ها به ستون اضافه شده و هر دو روز یک بار خاک موجود در ستون ها به هم زده می شد. فرآیند به مدت دو ماه ادامه یافت. محتویات خاک با دستگاه سوکسله استخراج و با مقایسه مواد نفتی استخراج شده در ا بتدا و انتهای فرآیند درصد حذف ترکیبات نفتی از خاک تعیین شد. نتایج حاصل نشان داد که شستن خاک با محلول سوم منجر به حذف قابل توجه حدوداً 90% از آلودگی نفتی خاک گردید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا قربانی خراجی
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، بخش مهندسی شیمی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
محمدحسن فضائلی پور
دانشیار بخش مهندسی شیمی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
سیداحمد عطایی
استادیار بخش مهندسی شیمی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :