ارزیابی پتروفیزیکی مخازن کنگان و دالان در یکی از چاه های گازی جنوب کشور

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 925

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NIPC02_075

تاریخ نمایه سازی: 27 آبان 1393

چکیده مقاله:

به منظور ارزیابی پتروفیزیکی مخازن کنگان و دالان در میدان گازی پارس شمالی تعداد یک حلقه جاه انتخاب و مورد ارزیابی قرار گرفت. جهت محاسبه پارامترهای پتروفیزیکی سازندهای مورد مطالعه، داده های حاصل از عملیات نمودارگیری در غالب فرمت Las با استفاده از نرم افزار ژئولاگ مورد تجزیه و تحلیل پتروفیزیکی قرار گرفت. پس از بارگذاری داده ها در نرم افزار، کیفیت آنها از لحاظ قرائت و شرایط چاه کنترل و لاگ های م ورد استفاده با انجام عملیات Depth Shifting تصحیح و هم عمق شدند. سپس تصحیحات محیطی روی داده ها انجام شد و تأثیراتی همچون محیط چاه و گل حفاری از روی قرائت لاگ ها حذف و چاه مورد م طالعه به چهار قسمت زون بندی شد که زون های دو و چهار بیشترین پتانسیل مخزنی و حجم گاز را در خود جای داده اند. در ادامه با استفاده از نمودارهای ویرایش شده و با استفاده از کراس پلات های تعیین لیتولوژی (نوترون- چگالی و MN plot) در توالی چاه مورد ارزیابی و سنگ شناسی (کانی شناسی) غالب چاه مشخص گردید. با رسم خطوط هم تخلخل در نمودارهای ذکر شده لیتولوژی غالب سنگ آهک (کلسیت) به مشخص گردید که دارای میزانی از کانی های دولومیت و انیدریت می باشد. اثر گاز سبب بالا کشیده شدن دادهها به طرف بالا در نمودار کراس پلات (MN PLOT) شده است. با استفاده از روش احتمالی، پاارمترهای پتروفیزیکی در کل توالی مورد ارزیابی قرار گرفت که حجم شیل 12 درصد، تخلخل مؤثر 3.6 درصد، اشباع آب مؤثر 63.8 درصد و حجم هیدروکربن درجا 2.46 می باشد. حدود برش برای پارامترهای پتروفیزیکی برای تخلخل مؤثر 0.03 درصد و برای اشباع مؤثر آب 0.55 درصد تعیین گردید. در نهایت مشخص شد که زون های 2 و 4 به ترتیب با نت (Net) 21.79 و 78.18 درصد بهترین خصوصیات پتروفیزیکی و بیشترین حجم هیدروکربور را دارا می باشند.

نویسندگان

امین علیشاهی

کارشناسی ارشد م هندسی مخازن هیدروکربوری، علوم و تحقیقات فارس

رضا میرزایی محمودآبادی

عضو هیئت ع لمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • رضایی، محمدرضا؛ "اصول برداشت و تفسیر نگارهای چاه پیمایی"، انتشارات ...
  • بخاریان، محمد؛ "ارزیابی پتروفیزیکی سازند سروک در یکی از میادین ...
  • Geolog Software , 2006 ...
  • نمایش کامل مراجع