بررسی پدیده چگالش داخل بسترهای جذب رطوبت گاز طبیعی و نقش آن در تشکیل هیدرات های گازی

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,207

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NIPC02_026

تاریخ نمایه سازی: 27 آبان 1393

چکیده مقاله:

در پالایش گاز طبیعی، نم زدایی به روش جذب سطحی با غربال های مولکولی یکی از فرآیندهای م هم می باشد. مشکلات طراحی و عملیاتی با توجه به افت کارائی و عملکرد ضعیف بسترهای جذب رطوبت گاز در واحدهای نم زدائی پالایشگاه پنجم مجتمع گاز پارس جنوبی در عسلویه و پیامدهای آن، منجر به تشکیل هیدرات های گازی در واحدهای پایین دستی و نهایتاً کاهش میزان گاز طبیعی تولیدی و انحراف از استانداردهای کمی و ک یفی در گاز خروجی پالایشگاه می گردد. یکی از مهمترین عوامل تأثیر گذار در کاهش عملکرد واحد نم زدایی بروز پدیده چگالش یا مایع برگشتی در اثر حضور بخار آب مایع در داخل بسترهای جذب می باشد. امروزه طراحی فرآیندهای گاز طبیعی و شرایط عملیاتی آن نیاز به فرایند احیا را برای غربال های مولکولی استفاده شده در بسترهای خشک کن گاز به شدت افزایش داده است. غلظت بالای رطوبت، گرادیان دمایی بالا، فشار بالای گاز احیا و نحوه طراحی راکتور خشک کننده اغلب باعث تشکیل و چگالش آبهای آزاد م ایع می شود. تماس نزدیک غربال های مولکوی در منطقه چگالش مایع با بخار آب داغ مایع شده باعث تجزیه و شکستن سریع غربال های مولکولی می شود و باعث ایجاد یک افت فشار غیر یکنواخت در طول بستر می شود که در نهایت پدیده کانالیزه شدن بستر و شکست زودهنگام نقطه شبنم آب و هیدرات های سنگین گازی در واحدهای پایین دستی و خطوط انتقال گاز انفاق می افتد. در این تحقیق با انجام آنالیزهای آزمایشگاهی و بررسی نمودارهای فرآیندی به شناخت عوامل تأثیر گذار در بروز پدیده چگالش در داخل بسترهای جذب رطوبت گاز پرداخته شده و راهکارهایی جهت دور شدن از پدیده چگالش و در نهایت تشکیل هیدرات در واحدهای پایین دستی ارائه می گردد.

نویسندگان

سیما نیک نژاد اهر

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر

رامین زاد غفاری

دکتری مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • نیک نژاداهر، سیما، 1393، بررسی و ارائه راه حل های ...
  • Sloan.E.D., "Clathrate Hydrates of Natural Gases::, New York, Third edition, ...
  • GS. , "Dehydration, Operating Manual, Basis of Design, PFD of ...
  • Zeochem., :Adsorber Trouble Shooting, south pars Gas Compan , vendor ...
  • Zeochem. :Regeneration Reflux:: _ Vendor databook. Iran, South Pars Gas ...
  • Hery (Hank) Rastelli.Julie Stiltner Shadden. , :Extending molecular sieve life ...
  • نمایش کامل مراجع