بررسی پایداری دیواره چاه های هیدروکربوری ن احیه فارس ساحلی در سازندهای گروه دهرم به کمک روش های تحلیلی و عددی
محل انتشار: دومین همایش ملی نفت و گاز ایران
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 700
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NIPC02_008
تاریخ نمایه سازی: 27 آبان 1393
چکیده مقاله:
بدست آوردن حد بهینه پائین گل حفاری برای جلوگیری از ایجاد ناپایداری (ریزش چاه)، کمک بسیاری به بررسی روش حفاری می کند. (امکان استفاده از روش حفاری تحت تعادلی). معیاری که جهت پایداری دیواره چاه بکار می رود، بر م بنای شروع رفتار پلاستیک در یک نطقه از سنگ در محدوده پایدار چاه می باشد. مزیت اصلی این روش این است که می تواند با استفاده از راه حل های تحلیلی فرض شده در سنگی که رفتار پلاستیک از خود نشان می دهد، حاسبه گردد. روش های مختلفی از جمله فیزیکی، تجربی و عددی برای تحلیل پایداری وجود دارد. اغلب سازه های زیرزمینی دارای اشکال پیچیده بوده و وجود درزه و شکاف در آنها سبب می شود که استفاده از روش های معمولی (فیزیکی و تجربی)، برای تحلیل پایداری در آنها ناکارآمد و غیر قابل استفاده می باشد. امروزه پیشرفت روش های عددی قابل اجرا در رایانه ها حل اینگونه مسائل بهبود یافته و جواب های ارائه شده به روش های مختلف میزان بیشتری به واقعیت نزدیک می باشد. در این مقاله با استفاده از نرم افزار Bstab، فشار و وزن بهینه کل برای سازندهای مختلف به دست آمده و با نتایجی که از روش تحلیل استخراج شده مقایسه خواهد گردید.
کلیدواژه ها:
پایداری چاه نفت ، پنجره گل ایمن و پایدار ، ناحیه فارس ساحلی ، معیار شکست ، گروه دهرم ، نرم افزار BSTAB ، معیار موهر کلمب
نویسندگان
علی کمیجانی
کارشناس ارشد مهندسی نفت گرایش حفاری و استخراج، شرکت مهندسی و توسعه سروک آذر
فرهاد صحبت زاده
کارشناس مهندسی شیمی گرایش بهره برداری از منابع نفت، شرکت مهندسی و توسعه سروک آذر
مصطفی محلی
کارشناس مهندسی م کانیک گرایش سیالات، شرکت مهندسی و توسعه سروک آذر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :